Волинянин зберігав незаконно нарiзний карабiн

Волинянин зберігав незаконно нарiзний карабiн
Протягом трьох років чоловік ховав незареєстровану нарізну зброю на кладовищі, а коли вирішив продати, його затримали міліціонери.

Про це інформує СЗГ УМВС України у Волинській області.

У понеділок, 7 вересня, 2015 близько 13:00 на вулиці в селі Штунь Любомльського району в 29-річного місцевого жителя співробітники карного розшуку вилучили нарiзний карабiн "Вiнчестер Марлiн 336" калiбру 7.82 мм.

Зброю чоловік зберігав незаконно, без жодних на те документів та дозволів. А відтак карабін правоохоронці вилучили та відправили на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області.

"Зловмисник розповів, що придбав карабін ще три роки тому у громадянина Польщі за 200 злотих. Небезпечну покупку переховував на сільському кладовищі в селі Штунь. Спочатку хотів здати в міліцію, але, так як йому потрібні були кошти, передумав, тож вирішив продати за 500 доларів США. Однак «оборудка» не вдалася: чоловіка затримали правоохоронці, – повідомив начальник Любомльського райвідділу міліції Юрій Ліпич.

Вiдомостi внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирiшується питання про обрання міри запобiжного заходу. За скоєне волинянину загрожує покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.