Уся історія стадіону «Авангард» в одному ролику. ВІДЕО

Уся історія стадіону «Авангард» в одному ролику. ВІДЕО
У мережі з'явилося відео, в якому розповідають про історію луцького стадіону Авангард від початків його існування.

Роликом поділився на своєму YouTube-каналі Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Назву «Авангард» може отримати лише перший, найкращий, той, що попереду. І наш стадіон - саме такий. Він - початок нових рекордів і звершень, його покликання - надихати волинських спортсменів лише на перемоги.

Наш луцький «Авангард» - колиска волинського спорту, його гордість та окраса.

Історія стадіону витікає із 30-х років минулого століття. Ще за польської влади у Луцьку з'являється осередок спортивного життя Воєводства волинського - стадіон імені польського маршала Юзефа Пілсудського.

У вересні 1933 року відбулася урочиста церемонія відкриття спортивного об'єкту. Його центральною подією став товариський матч між луцькими футболістами та польською командою «Варшав'янка». І це була перша перемога лучан.

По завершенню Другої світової війни стадіон отримав нове життя з новою назвою - Луцький міський стадіон. А ймення передового прикрасило його історію лише 1960 року.

На «Авангарді» звели кам'яні трибуни на 15 тисяч глядачів, побудували адміністративний корпус та встановили дерев'яне табло-лічильник.

Із таким обличчям найголовніший спортивний об'єкт області приймав спортсменів та глядачів аж до кінця ХХ ст. А як далі з плином часу вдосконалювався наш стадіон, дивіться у відеосюжеті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сідушки на лівій частині стадіону грязні стали від ремонтних робіт (запилилися) - їх би з керхера помити, бо в трансляції дивиться убого ...
Відповісти
матч між луцькими футболістами та польською командою (у 1933 році) - це звучить як матч сьогодні між луцькими футболістами та українською командою
Відповісти
Останні новини
Уся історія стадіону «Авангард» в одному ролику. ВІДЕО
08 вересень, 2015, 18:00