Встановили, чому отруїлися люди на двох весіллях на Волині

Встановили, чому отруїлися люди на двох весіллях на Волині
У Волинській області нещодавно було зареєстровано 2 спалахи сальмонельозу після святкування весіль: в с. Бодячів Ківерцівського району (відбувалось в шалаші) та в с. Струмівка Луцького району (в одному із закладів харчування).

Інформацію про стан хворих та причину отруєння надало головне управління Держсанепідслужби у Волинській області.

За медичною допомогою з проявами гострих кишкових інфекцій звернулось та госпіталізовано 46 хворих, в тому числі 13 дітей (після святкування весілля в с. Бодячів - 32 хворих, в тому числі 12 дітей, у с. Струмівка – 14 хворих, в тому числі – 1 дитина).

Стан всіх хворих середньої важкості. Від 29 хворих виділено сальмонелу ентерітідіс.

Фактором передачі збудника (сальмонели ентерітідіс) у с. Бодячів стала готова продукція (смажена риба), яка була приготована з порушенням технології готування та зберігання, зафіксовано відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни. Готові страви зберігалися із порушенням температурного режиму. Усі ці чинники сприяли виникненню спалаху.

Ймовірним джерелом можна вважати одну з господинь, котра є носієм даного інфекційного захворювання. Фактором передачі збудника у Луцькому районі стала також готова продукція, контамінована сальмонелою. Позитивні результати отримані з 3 страв (тушкована телятина, лаваш з сирною начинкою, риба запечена).

Усі працівники, котрі обслуговували весілля в закладі обстежені бактеріологічно на кишкову групу інфекцій, результати від’ємні.

Встановлено, що на святкування весілля замовником принесені харчові продукти без супровідних документів, котрі засвідчують безпечність їх для здоров'я споживачів і всупереч заборони правилам роботи закладів ресторанного господарства.

При проведенні епідрозслідування встановлено, що напередодні в даному закладі відбувалось святкування весілля інших замовників. Ускладнень епідситуації після даного заходу не зареєстровано.

На сьогодні вогнища інфекції локалізовані та ліквідовані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
при чому харчі принесені з собою,коли сальмонеллу виявлено у стравах приготованихАльтамірою? Що за дезінформація народу? Необ"єктивно..
Відповісти
Чому не пишете,що відкрито кримінальне провадження до Альтаміри? Отруєні сальмонеллою їх харчі! Нащо кажете про шкоду від харчів замовника (вони виявились якраз якісними)
Відповісти
Хто пише про "Альтаміру" всяку парашу? Кому це треба і вигідно? Чомусь до того і після того все гуд! А от ті що
понажералися невідомо чого і де, все пруть на Альтаміру Люди, схаменіться, бо все вертаеться бумерангом.
Відповісти
Останні новини
Встановили, чому отруїлися люди на двох весіллях на Волині
08 вересень, 2015, 15:39