Google, Apple і Microsoft відмовилися розкрити листування користувачів

Google, Apple і Microsoft відмовилися розкрити листування користувачів
Google, Apple і Microsoft неодноразово відмовлялися надавати доступ до повідомлень своїх користувачів американській владі, у тому числі за запитами Мін'юсту США і ФБР.

Про це пише Економічна правда.

В останні місяці відомства регулярно зверталися до IT-гігантів з відповідними проханнями, пише The New York Times.

Як зазначає газета, один з останніх подібних інцидентів стався цього літа. Тоді Мін'юст зажадав у Apple надати повідомлення, які підозрювані, виступаючі фігурантами розслідування про поширення наркотиків і зброї, відправляли один одному через iPhone.

Компанія відмовилася виконати запит, пославшись на шифровку інформації при відправці повідомлень через iMessage.

Кілька діючих і колишніх співробітників правоохоронних органів розповіли газеті, що представники Мін'юсту та ФБР виступали за те, щоб залучити компанію до суду.

Тим не менш, ця ініціатива не була реалізована. На даний момент Мін'юст намагається домогтися надання електронних листів від Microsoft.

За даними NYT, американські чиновники впродовж декількох місяців висловлюють занепокоєння з приводу того, що технологічні компанії все частіше вдаються до шифровки даних.

Газета пов'язує прагнення корпорацій захистити інформацію клієнтів з викриттями екс-співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена, який повідомив ЗМІ про програму масштабного стеження.

Співрозмовники видання стверджують, що представники Мін'юсту та ФБР незадоволені тим, що Білий дім досі не втручався в конфлікт з компаніями.

Відомства вважають, що адміністрація президента США Барака Обами повинна примусити корпорації розкривати потрібну інформацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.