Голову спостережної ради «Терра Банку» арештували за розкрадання коштів

Голову спостережної ради «Терра Банку» арештували за розкрадання коштів
У справі про розкрадання коштів вкладників «Терра Банку» голова спостережної ради банку арештований, а члену спостережної ради вручена підозра, йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Повідомляє ЗІК.

«Голова Спостережної Ради (СР) «Терра Банку» Сергій Клименко відповідно до рішення Голосіївського районного суду арештований, а члену СР Юлії Облєцовій прокуратурою м. Києва вручена підозра про вчинення кримінального злочину.

Ці громадяни підозрюються у розкраданні коштів вкладників (ст. 191 ч.5 ККУ), в рамках розслідування справи про доведення банку до банкрутства. Мова йде про привласнення і розтрату майна в особливо великих розмірах (більше 1 млрд грн) шляхом зловживання службовим становищем.

Відповідна кримінальна справа була порушено після відповідних заяв Фонду гарантування вкладів та уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «Терра Банк». Відомості про неї внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12014000000000441.

Такий результат став можливим завдяки взаємодії Фонду гарантування вкладів та правоохоронних органів, зокрема, прокуратури м. Києва.

Наприклад, вже встановлено, що Сергій Клименко, використовуючи службове становище, забезпечив у січні-лютому 2014 році виведення значних коштів, залучених банком від фізосіб, на низку підставних фірм у вигляді незабезпечених кредитів. Зазначені операції мали всі ознаки шахрайських дій, так як ці фірми не мали необхідного забезпечення за кредитними договорами та не проводили по них господарську діяльність.

Крім того, встановлено, що С.Клименко і його партнери вже неодноразову намагалися перешкодити слідству, а також не виключені й спроби уникнути правосуддя. В зв’язку з цим було прийнято рішення затримати підозрюваного і клопотати у суді про його арешт. Суму заставного платежу обвинувачення просило встановити не менше, ніж у 50 млн грн, але суд скоротив його більш ніж в 3 рази», – йдеться в офіційному повідомленні ФГВФО.

У Фонді також нагадують, що на сьогодні він подав 243 заяви проти власників та керівників неплатоспроможних банків на загальну суму 88,47 млрд грн, з яких заяв на суму 28,9 млрд грн – за доведення банку до неплатоспроможності. В цілому, Фондом подано 2057 заяв про вчинення злочинів на загальну суму 116,44 млрд грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голову спостережної ради «Терра Банку» арештували за розкрадання коштів
09 вересень, 2015, 02:00