Правозахисник Волині розповів бійцям про правила демобілізації

Правозахисник Волині розповів бійцям про правила демобілізації
Відомий волинський адвокат і волонтер Василь Нагорний розповів бійцям, які перебувають на лікуванні у госпіталях, як правильно демобілізуватися.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

Адвокат каже, що не варто виконувати прохання військових частин про те, щоб приїхати з госпіталю на один день і демобілізуватись.

«Військовослужбовці, які внаслідок поранення або хвороби перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я, звільнятимуться з військової служби після закінчення ними лікування, – цитує він полковника Міноборони Тараса Заболотного.

«Якщо ж бійці зроблять це раніше – втратять кошти, які їм повинні виплачувати, поки військові перебувають на лікуванні й числяться в ЗСУ», – заявляє Василь Нагорний.

«У вас є можливість пройти ВЛК і звільнитися за станом здоров'я, а не за демобілізацією. ВЛК може бути проміжною (наприклад, потребує відпустки терміном 30 днів з подальшим проходженням ВЛК). Тому у відпустку і знову в госпіталь, а в цей час вам платять кошти», – пише правозахисник.

Василь Нагорний зазначає, що демобілізовані бійці повинні отримати приписне і стати на облік у військовому комісаріаті, що неможливо зробити, якщо ви перебуваєте на лікуванні.

«Якщо за межами частини з вами щось станеться, то вас поставлять перед фактом, що Ви «самовільно залишили частину» і виженуть зі шпиталю, а військова частина «відхреститься», мовляв, сам прийшов, а ми не винні, – наголошує він.

Насамкінець Василь Нагорний зазначив, що зараз бійці АТО найбільше запитують про демобілізацію, однак, попри очевидність вказаних правил, часто їх дуже важко переконати.

Для бійців, які перебуваютть в госпіталях з захворюваннями (пораненнями) та які потрапляють під демобілізацію! Не веді...

Posted by Василь Нагорний on 8 вересня 2015 р.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не смішіть відомістю цього адвоката)))Хто його знає))
Відповісти
Останні новини
Правозахисник Волині розповів бійцям про правила демобілізації
09 вересень, 2015, 10:47