Головний архітектор Києва пропонує знести Арку Дружби народів

Головний архітектор Києва пропонує знести Арку Дружби народів
Головний архітектор Києва Сергій Целовальник вважає Арку Дружби народів непотрібною.

Про це він заявив в інтерв'ю Сегодня.

"Я цю арку вважаю непотрібною. Яка це дружба, якщо російські війська прийшли на нашу землю з танками, і йде справжня війна?! Я не бачу художніх достоїнств в цій споруді і вважаю, що Бондаренко (екс-голова КМДА, - ред.) правий, потрібно знести", - сказав Целовальник.

Також він розповів, як ставиться до ідеї встановлення меморіалу воїнам, загиблим на сході України, і де було б доречно створити Пантеон Слави.

"Ми вже запропонували під створення Пантеону чотири місця в місті. Я вважаю, що в парку Слави він не потрібен. До речі, там реально похований невідомий солдат, він був перевезений в парк Слави в 1971 році з Лютізького плацдарму і похований під обеліском.

Ми пропонуємо створити Пантеон Слави борців за незалежність України і зробити його знаковим для кожного жителя країни. Там покоїтимуться останки великих людей, починаючи від Володимира Великого і всіх гетьманів, закінчуючи сучасними героями, які загинули, захищаючи Україну. У Пантеоні буде символічна могила невідомого солдата. Я дуже хочу, щоб невідомих солдатів не було, адже кожна мати не хоче загибелі сина, але якщо це трапиться, то знати, де він похований...

Такий Пантеон може з'явитися на місці Арки Дружби народів, в Хрещатому парку. До речі, там в наступному році, на День українського прапора, буде встановлений величезний нацпрапор - висота щогли 100 метрів! Можливо ...

Друге місце - це територія стадіону "Динамо". Футбольний клуб вже довгий час там не грає. У нього є прекрасний стадіон "Олімпійський" і база в Конча-Заспі. Ми розглядаємо цю територію для будівництва Пантеону і не хочемо, щоб ідея побудувати там житло, яка звучала кілька років тому, стала реальністю. Житло там недоречне, а ось для Пантеону місце знакове. Але в кожному разі кожна ділянка буде обговорюватися з громадськістю. Ще ми розглядаємо місце на території музею Великої Вітчизняної війни. Як варіант обговорюється і територія Лук'янівського заповідника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
створення пантеону мавпів з гранатами...
Відповісти
Весь мир до основания мы разрушим .... а потім нам пофиг
Відповісти
знесуть чи не знесуть - а кацапськи пукани тріщать хором
Відповісти
Ломать не строить.Идиоты
Відповісти
Ця споруда давно серед людей називається "Хомут":))))
Відповісти
Останні новини
Головний архітектор Києва пропонує знести Арку Дружби народів
09 вересень, 2015, 17:00