Скільки потрібно грошей на декомунізацію назв вулиць Ковеля

Скільки потрібно грошей на декомунізацію назв вулиць Ковеля
Комунальники Ковеля підраховують, скільки потрібно грошей на декомунізацію назв вулиць.

І вже беруться за голови, тому що суми вимальовуються захмарні, пише ПроКовель.

В середині минулого місяця в Ковелі відбувся перший раунд громадських слухань щодо перейменування вулиць міста відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки».

Тоді на обговорення громадськості були запропоновані визначені на засіданні топонімічної комісії вулиці Боженка, Бойка, Ватутіна та провулків Ватутіна, Жукова, Рокосовського, Руднєва, Перовської, Чапаєва. Також під час громадський слухань прозвучала інформація щодо недопустимості на аншлагові писати скорочено назву вулиці. Зокрема, мова йшла за вулиці Княгині Ольги, Князя Романа, Івана Губи. Люди просили чиновників та комунальників виправити цю злісну помилку.

І ось днями керівництво РЖКП №2 прозвітувало про зроблену роботу. Наразі за гроші підприємства жеківці виготовили і встановили 20 табличок на будівлях із зазначеними повними назвами трьох вищезгаданих вулиць. Заодно тут ще й промоніторили аншлаги на інших вулицях, де теж потрібно робити правки, і з’ясували, що таких нараховується аж трохи більше 250 штук. А ті назви вулиць, які підпадають під перейменування в зв’язку з декомунізаційним процесом в Україні, а отже й потребують виготовлення і встановлення нових табличок, також складають вражаючу цифру, в тому числі і в грошовому еквіваленті.

В РЖКП №1 вже говорять за 200-300 тисяч гривень, які їм мають передбачити в міському бюджеті на дані цілі. Наразі в комунальників триває активна робота щодо визначення кінцевої цифри необхідних витрат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а яку вулицю назвуть іменем земляка-героя бориса клімчука?
треба десь в центрі
Відповісти
Сотні тисяч тільки по одному РЖКП. І тільки по табличках. А хто порахує витрати десятків тисяч(!) власників нерухомості, земельних ділянок, ліцензій, яким треба буде переробляти документи. Одних реєстрацій місця проживання скільки переробити? Це мільйони гривень.
Відповісти
Останні новини
Скільки потрібно грошей на декомунізацію назв вулиць Ковеля
09 вересень, 2015, 14:56