Чи є безпечними багатоповерхівки для жителів міста

Чи є безпечними багатоповерхівки для жителів міста
У новобудовах, які мають більше, аніж 9 поверхів, немає можливості повноцінно евакуйовувати людей у разі пожежі.

Про це повідомили під час наради з потенційними інвесторами і забудовниками у сфері житлового будівництва у стінах Луцької міської ради у середу, 9 вересня, - повідомляє «Волинська правда».

Заступник начальника обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Костянтин Романчук повідомив про те, що нині у місцевих рятувальників немає відповідної техніки для евакуації мешканців висотних новобудов. Зокрема, з тих, які вище 9-ти поверхів.

Техніка та драбини, які є на балансі ДСНС застарілі і не дістають своєю висотою до необхідних поверхів. Відтак, у разі пожежі евакуювати людей буде неможливо. Раніше рятувальники розглядали можливість закупівлі вживаної пожежної машини з-за кордону. Втім, на продаж виставляють списані автівки після 20-25 років їх експлуатації, що є неприпустимим. «Це кіт у мішку», - відзначив Романчук.

У свою чергу, заступниця міського голови Лариса Соколовська запропонувала запрошеним на нараду підприємцям вирішити це питання спільно. Адже якщо вони дозволяють собі будувати у місті висотні будинки та ставити захмарні ціни на житловий квадратний метр – то й нехай забезпечують своїм мешканцям і можливість евакуації.

Втім, навіть якщо забудовники «скинуться» на необхідну техніку чи драбину, це не вважатиметься їх особистим внеском, офіційно покупку здійснять за гроші міського бюджету. Позаяк, у міськраді ці кошти переведуть до цільового фонду, в який підприємці сплачують внески по заборгованості.

До 25 вересня забудовники мають час на роздуми, опісля того у міськраді скличуть ще одну нараду для створення конкретного плану дій щодо закупівлі техніки для рятувальників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто я не можу жити у новобудові бо місто не має грошей на драбину? А на, що в нас місто має гроші? ?? Чим є повністю забезпечені лучани? Може ліками і лікарнях? Вакцинами? Чи може пішохідні доріжки в хорошому стані скрізь? Може гаряча вода є?. ... Де діваются гроші, що їх вічно нема?
Відповісти