У Луцьку прощалися із загиблим на полігоні військовослужбовцем

У Луцьку прощалися із загиблим на полігоні військовослужбовцем
Сьогодні, 9 вересня, у луцькому Свято-Хрестовоздвиженському храмі УПЦ відбувся Чин Похорону померлого на Яворівському військовому полігоні волинянина, мешканця села Липини Луцького району Олександра Тарнавського.

Про це повідомляє Волинська правда.

Так трапилось у наш час, що через неоголошену війну на сході України, багато наших чоловіків, вдягнувши військову форму, зі зброєю у руках боронять у зоні АТО Незалежність України і мирне небо над нею, або проходять необхідний для цього військовий вишкіл на військових полігонах.

Саме на військовому полігоні 7 вересня зупинилося серце волинянина – мешканця села Липини Луцького району 42-річного Олександра Тарнавського.

9 вересня Чин Похорону новопреставленого воїна Олександра у Свято-Хрестовоздвиженському храмі Луцька очолив його настоятель і секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Йому співслужили священнослужителі Луцького міського благочиння УПЦ. Заупокійні піснеспіви виконав хор студентів Волинської духовної семінарії.

У останню дорогу провести Олександра Тарнавського та піднести молитву за спокій його безсмертної душі прийшли його рідні та близькі спочилого, представники влади Луцького району, а також військові побратими Олександра.

«Ми підносимо наші молитви за спокій душі новопреставленого воїна Олександра, який зараз предстоїть перед Престолом Всевишнього. І ми знаємо, що з високого неба він споглядає на нас, на це наше заупокійне богослужіння. І ми повинні принести йому нашу любов, свою любов йому повинні принести у молитві спочилому рідні та близькі. І ми молимо Господа, щоб він простив йому провини вільні і невільні, і упокоїв його в оселях праведних», - сказав секретар Волинської єпархії УПЦ і настоятель луцького Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Миколай Бондарук.

«У Бога нема мертвих, у Нього усі живі. Православна Церква підносить особливі молитви за спокій душнаших воїнів, які віддали життя за те, щоб над нашою Україною було мирне небо. І ми молимось за спокій безсмертної душі новоспочилого воїна Олександра, який нині предстоїть перед Господом.Він свідомо пішов захищати Україну і Вічна йому пам’ять», - сказав речник Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вічна тобі пам'ять Саша.
Відповісти
Вічна тобі пам'ять Саша.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку прощалися із загиблим на полігоні військовослужбовцем
09 вересень, 2015, 15:45