Прогулянка наймоторошнішими сходами світу. ФОТО

Прогулянка наймоторошнішими сходами світу. ФОТО
Можна з незворушним спокоєм стояти на краю якого-небудь стародавнього гірського поселення, або на даху величної будівлі і насолоджуватися краєвидом. Але рівно доти, поки ви не згадаєте про абсолютно божевільні сходи, по яких вам потім доведеться долати шлях назад.

Про це повідомляє Всвіті.

Сходи, як і будь-які дороги, можуть залишити у Вашій пам’яті спогади нітрохи не менш яскраві, ніж ті місця, до яких вони ведуть. Деякі з них виглядають настільки захоплююче, ніби зійшли з полотен сюрреалістів, інші навпаки викликають один лише страх. Ходити старими сходами ризиковано вже хоча б через їх вік. В той час як багато з їхніх сучасних аналогів спеціально спроектовані так, щоб навіювати більше жаху.

Ці 10 сходових доріжок здатні налякати буквально до тремтіння в колінах.

Храми Ангкор-Ват, Камбоджа

Храмовий комплекс Ангкор-Ват у Камбоджі – знакове місце для буддистів з усього світу. Немає нічого ганебного в тому, щоб дертися до самого верхнього храму сходинками на четвереньках або за допомогою спеціальних мотузок, адже ухил біля сходів – приблизно 70 градусів.

Місцеві гіди пояснюють, що сходи були зроблені настільки крутими, щоб нагадати людям, що потрапити на небеса – заняття не найпростіше. Втім, перебуваючи нагорі, те ж саме ви можете подумати і про спускання з небес.

Водоспад Пайлон дель Дьябло, Еквадор

Приємно знати, що сходи, розміщені зразу біля водоспаду, були побудовані спеціально для того, щоб можна було насолодитися тропічними пейзажами. Але все ж їх назва, яка в перекладі звучить як «котел диявола», була вибрана недарма. Адже подолання цих крутих сходинок насолодою назвати навряд чи вийде. Через близькість до водоспаду ви навряд чи зможете знайти сухі і неслизькі щаблі, як, втім, і металеві поручні та огорожу.

Канатна дорога на вершину Half Dome, США

Знаєте, що лежить між вами і найвідомішою гірською вершиною Національного парку Йосеміті в Каліфорнії? 10-кілометровий шлях крізь дику місцевість з постійно зростаючим ухилом, увінчаний підйомом більш ніж на 100 метрів вгору прямо по поверхні гори по канатній драбині. Пройтися по ній в день можуть не більше 300 туристів, кожному з яких дають спеціальний дозвіл.

Сходи Інків, Перу

У Мачу-Пікчу є споруджені інками приблизно 500 років тому кам’яні сходи, які ведуть вгору прямо по горі Уайна-Пікчу до Храму Місяця, з якого відкривається прекрасний вид на руїни стародавнього міста.

Адміністрація місцевого парку встановила ліміт на відвідування – 400 осіб щоранку, а також зміцнила металевими конструкціями найстарші ділянки сходів. Але все одно потрібно бути вкрай обережним, адже з одного боку сходів волога вертикальна стіна, а з іншого – прірва, яка веде до річки Урубамба.

Статуя Свободи, США

Якщо ви хочете насолодитися краєвидом, що відкривається з корони статуї Свободи в Нью-Йорку, і при цьому страждаєте на клаустрофобію, вам буде важко. Єдиний шлях туди йде через тісні кручені сходи у формі подвійної спіралі. І вся вона битком набита туристами.

Найстійкіші можуть пройти повний шлях з 377 щаблів, що еквівалентно підйому на 20 поверх. Але ці підйоми – лише приємне задоволення після проходження найбільш суворого випробування – отримання квитка на перебування в короні.

Сходи Флорлі, Норвегія

Гідроелектростанція Флорлі в Норвегії – відправна точка для вкрай захоплюючого хайкинг-маршруту навколо Люсе-фіорд. Та місцеві сходи змусить вас нервувати з двох причин. По-перше, вони мають 4444 щаблі, які йдуть вгору більш ніж на 800 метрів, а по-друге, це найдовші в світі сходи, цілком і повністю зроблені з дерева. Тому варто звертати особливу увагу на кожен хрускіт і тріск.

Небесна дорога на гору Хуашань, Китай

Точної кількості щаблів, вирізаних прямо на поверхні гори Хуашань, однієї з п’яти священних гір даосизму в Китаї, ніхто не знає. Ймовірно, тому, що кожен, хто коли-небудь намагався вести рахунок, збивався з ліку через запаморочливі краєвиди і страх смерті.

Після того як вертикальне сходження закінчиться, вас чекає не менш пекельна горизонтальна прогулянка – доріжка шириною всього у три дошки, прибитих прямо до вертикального схилу гори, і лише один ланцюг, за який можна триматися. Після цього – знову низка звивистих сходин. Коли Ви нарешті дійдете до вершини Хуашань, то дізнаєтеся, що «небеса» – це важкодоступний чайний будиночок з приголомшливим виглядом.

Обсерваторія на вершині Монблану, Франція

Щаблі цієї драбини зручні, міцні, мають огорожу та не переповнені людьми. Єдине, що може змусити ваше серце завмерти під час підйому по цих сходах, – це їх розташування на найвищій гірській вершині в Альпах. Сильні вітри і низькі температури йдуть в комплекті.

Храм Святого Сімейства, Барселона, Іспанія

Гвинтові сходи цього католицького собору більше схожі на іграшкові пружини. Причому тут навіть немає поручнів, які захистять вас від падіння до низу цього творіння знаменитого Антоніо Гауді.

Сходи Хайку, Гаваї, США

Чи можуть сходи бути настільки страшними, що їх просто закриють? Так, 3922 розхитаних сходини, що ведуть до вершини Кула гавайського острова Оаху, мають такий високий ступінь ризику, що підніматися по них у прямому сенсі незаконно. Внизу є охорона, яка не дасть Вам піднятися. Ці сходи, названі «Сходами до неба», були побудовані солдатами США в 1942 році для прокладання комунікацій в роки Другої світової війни. У повоєнний час цей маршрут облюбували хайкери, але до 1987 року його довелося закрити з міркувань безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прогулянка наймоторошнішими сходами світу. ФОТО
13 вересень, 2015, 23:19