Телефонна розмова «нормандської четвірки»

Телефонна розмова «нормандської четвірки»
У середу, 9 вересня, увечері відбулася телефонна розмова "нормандської четвірки" – президентів України Петра Порошенка, Росії – Володимира Путіна, Франції – Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель – щодо ситуації на Донбасі.

Повідомляє ТСН.

"Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та результати останнього засідання Тристоронньої контактної групи та її чотирьох робочих підгруп, яке відбулося 8 вересня у Мінську. Співрозмовники відзначили значний прогрес на шляху до припинення вогню і відзначили необхідність підписання найближчим часом документу щодо відводу від лінії зіткнення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів до 120 мм за належного моніторингу і верифікації режиму відводу з боку інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів вздовж лінії зіткнення.

Президент України також наголосив на необхідності виведення усіх іноземних військ з окупованих територій та відновлення повного контролю України над державним кордоном", – ідеться в повідомленні прес-служби президента України.

Порошенко, Меркель та Олланд погодилися, що проведення псевдовиборів в окремих районах Донецької та Луганської областей буде порушенням Мінських домовленостей і поставить під загрозу весь процес подальшого політичного врегулювання.

Президент України закликав негайно звільнити усіх українських заручників, зокрема й тих, хто незаконно утримується в російських тюрмах – Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Надію Савченко.

Співрозмовники узгодили подальший графік контактів у "нормандському форматі": зустріч міністрів закордонних справ 12 вересня у Берліні та зустріч на найвищому рівні на початку жовтня у Парижі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.