Кредитори передумали погоджуватися з умовами списання Україні боргу

Кредитори передумали погоджуватися з умовами списання Україні боргу
Питання реструктуризації держборгу України перед приватними кредиторами знову "зависло в повітрі". Частина кредиторів, чиї інтереси представляє американська юридична компанія Shearman&Sterling, вважають раніше узгоджений варіант врегулювання боргового питання "нечесним".

Повідомляє ТСН.

Група кредиторів України та власників облігацій, термін погашення яких закінчується вже в 2015 році, виступила за перегляд умов попередньої домовленості про реструктуризацію українського боргу.

Згідно з умовами угоди, в обмін на списання 20% тіла боргу і відстрочку погашення облігацій кредитори повинні отримати пакети спеціально випущених цінних паперів VRI (Value Recovery Інструмент), за яким їм при певних умовах буде виплачуватися своєрідна компенсація. Зокрема, невдоволення викликав порядок розподілу VRI, який, як вважають незадоволені, обмежує інтереси власників тих українських облігацій, термін погашення яких настає вже в 2015 році.

"Передбачається, що всі власники облігацій отримають однакові пакети нових паперів. Наші клієнти вважають такий підхід несправедливим, бо для облігацій з погашенням в 2015 році відстрочка може скласти більше восьми років, в той час як для інших облігацій вона складе лише близько півроку", – йдеться в повідомленні Shearman&Sterling.

Компанія не розголошує імена кредиторів, інтереси яких вона представляє, і те, яку долю українських облігацій вони контролюють.

До кінця вересня 2015 року Україна має погасити облігації на суму 500 млн доларів США, а в жовтні – ще на 600 млн євро.

Частина "вересневих" облігацій належить фонду Franklin Templeton, який очолює комітет кредиторів і з яким раніше вело переговори Міністерство фінансів України. Однак не відомо, хто контролює інші папери.

Остаточно затвердити угоди про реструктуризацію боргу в 18 млрд доларів влада України планує в середині вересня, проте розбіжності серед кредиторів загрожують зривом угоди.

Уряд України може застосувати мораторій на виплату цих боргів, якщо приватні кредитори не погодяться на реструктуризацію. Водночас це означатиме технічний дефолт України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна майже самотужки воює з однією з найсильніших армій світу. Попередній президент з казною втік до ворога. Питання списання боргів України повинне стати справою честі для країн-гарантів згідно Будапештського меморандуму...
Відповісти
взяв "бочонок" з казною і тю-тю... Байка для менів даунів.
Відповісти
Україна( жирні коти) воюють із власним народом! Теперішні гребуть ще більше, ніж папередники! Вбивають своїх солдат і простих заради збагачення, штучно підтримують бойню на Донбасі! Ави наївні слухайте і думайте, а не зомбувались і вас не попускає!
Відповісти
Очевидно, для Вас, як і для опозиційного блоку у ВРУ, теж відсутні російські військовослужбовці на Донбасі. І опозиціонери (в основному - колишні регіонали) всі - за мир. Цікаво, а чи казали вони про це Путіну ?..
Відповісти
А на що беруть ті всі кредити? на війну? Вони ж їх не дають на розвиток галузей, а на війну.Якщо гроші не пускаються в оборот, а тринькаються то чим же можна їх віддати? Хіба що натурою. І будемо рабами на своїй, а може вже не на своїй землі!
Відповісти
Ці кредити, які потрібно зараз віддавати ще бралися 5-15 років тому
Відповісти
Останні новини
Кредитори передумали погоджуватися з умовами списання Україні боргу
10 вересень, 2015, 03:00