Українські десантники, які зникли на кордоні з Кримом, були викрадені

Українські десантники, які зникли на кордоні з Кримом, були викрадені
У звіті спеціальної місії ОБСЄ за 8 вересня повідомляється, що українські десантники, які зникли на кордоні з Кримом, були викрадені невідомими.

Пише ЗІК.

У звіті зазначено, що така інформація була отримана після розмови із заступником командира 79-ї аеромобільної бригади в Миколаєві.

ОБСЄ підтвердила версію про викрадення українських військових.

За словами військового, він особисто бачив, як українських десантників змусили сісти у військові автомобілі близько десяти військових, чиї розпізнавальні знаки неможливо було розгледіти.

«5 вересня між 13:00 і 13:20 командир прикордонного загону бачив трьох солдатів (неозброєних, в цивільному одязі), яких близько десяти чоловік у військовій формі змушували сісти в два військового типу транспортні засоби, які розташовувалися на відстані 700-1000 метрів від позицій українських прикордонників на мисі Кутару», – йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Нагадаємо, Росія опублікувала відео з показами зниклих на адміністративному кордоні з Кримом українських солдатів, які, за словами російської сторони, нібито добровільно вирушили на позиції військових РФ.

У свою чергу керівництво військової частини, де проходили службу українські військові, історію з кавуном і салом назвали маячнею, заявивши, що бійців просто викрали російські диверсанти для чергової битви в інформаційній війні.

В Адміністрації президента України також не повірили у версію ФСБ.

Зокрема, за словами спікера АП з питань АТО Олександра Мотузяника, українські військовослужбовці, про затримання яких в Криму повідомила ФСБ Росії, не перетинали самовільно кордон з анексованим півостровом, а були просто викрадені.

Раніше повідомлялося, що на адміністративному кордоні з Кримом пропали троє українських військовослужбовців з 79 окремої аеромобільної бригади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как быстро сказку придумали.
Відповісти
Чомусь ніхто не повідомляє, яку відповідальність понесла російська сторона за загибель та траавмування цивільних українських рибалок ще в довоєнний період...
Відповісти
Якщо їх викрали, значить з території контрольованої Україною. Проте ніхто із наших військових чомусь не може пояснити, яким чино російські військові гуляють по території України.
Відповісти
ЦЕ Є ДОКАЗОМ ТОГО ЩО ПОТРІБНА РОЗМЕЖУВАЛЬНА СФТКА НА КОРДОНІ МІЖ МОСКАЛЯМИ ТА УКРАЇНОЮ
Відповісти
Останні новини
Українські десантники, які зникли на кордоні з Кримом, були викрадені
10 вересень, 2015, 04:00