На Волині викрили цех з підпільної обробки бурштину. ФОТО

На Волині викрили цех з підпільної обробки бурштину. ФОТО
На Волині співробітники оперативного та слідчого управління виявили підпільний цех з переробки сирцю бурштину та вилучили партію сонячного каміння вартістю 870 тисяч гривень.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

В рамках проведення операції «Рубіж-2015» співробітники оперативного та слідчого управління ГУ ДФС у Волинській області, протидіючи злочинності у сфері видобутку та реалізації бурштину, в одному з населених пунктів Луцького району виявили підпільний цех з переробки сирцю бурштину. На час проведення оперативних заходів в цеху працювало 3 особи.

Співробітники податкової міліції за місцем обшуку виявили та вилучили 2,8 кг сирцю бурштину та 0,2 кг обробленого каменю, який ймовірно готувався для незаконного вивезення до країн Євросоюзу, а також 9 станків для оброблення каменю бурштину.

В цей же день, під час продовження проведення оперативних заходів в місті Луцьку на двох об’єктах приватної власності виявлено місця накопичення бурштину, де оперативники вилучили 6,6 кг сирцю бурштину та 0,6 кг обробленого каменю, який ділки ймовірно мали намір реалізувати в країнах Євросоюзу та ще одну партію сирцю бурштину в кількості 2,8 кг та одну мотопомпу для видобутку сирцю цінного каміння.

Орієнтовна сума вилучених в рамках проведення операції "Рубіж-2015" товарно - матеріальних цінностей становить 1,2 мільйона гривень, в тому числі, вартість бурштину - 870 тисяч гривень, обладнання – це - станки для обробки, мотопомпа - 330 тисяч гривень,- зазначають в оперативному управлінні ГУ ДФС у Волинській області.

За даним фактом триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А портрет Пороха для Шпиги там виготовляли?
Відповісти
в падлу платити, взяли і кримінал порушили?)))
Відповісти
Собі на памятник замов портрет, ідіот.
Відповісти
Скільки таких ділків у цумані та районі...
Відповісти
Останні новини
На Волині викрили цех з підпільної обробки бурштину. ФОТО
10 вересень, 2015, 15:06