Знайшли послання, яке Максим Рильський залишив для волинської молоді

Знайшли послання, яке Максим Рильський залишив для волинської молоді
В архівах відомого волинського письменника Олександра Богачука віднайшли цікавий документ ‒ рукопис Максима Рильського з вітаннями на честь молоді села Забороль.

Знахідку виявив у документах батька луцький адвокат Ярослав Богачук, пише Таблоїд Волині.

Відскановану копію рукопису чоловік розмістив на своїй сторінці у Facebook з пропозицією для молоді села Забороль забрати такий раритет.

«Молоді села Забороль шлю сердечне своє привітання. Бажаю вам, дорогі дівчата і юнаки, щоб росли ви щасливими, здоровими, повними сил, як природа рідної вам Волині. Будьте гідними свого народу, своєї рідної землі! Хай осявають ваші дні любов до праці, до життя, до свого народу, до всіх народів на землі! Максим Рильський, 3 серпня 1962 р.», ‒ йдеться в рукописі.

На жаль, не відомо з якої нагоди писався вітальний лист. Ярослав Богачук зазначив, що не знає, звідки в батька така записка. У той час Олександру Богачуку було 29 років.

Не змогли відповісти на це питання й вчителі Заборольської ЗОШ ‒ історик Геннадій Баюк та філолог Лариса Демчур. Тож літературознавці краю отримали хорошу нагоду для досліджень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У 1959-му році Максим Рильський відвідав Волинь і зустрічався зі студентами тодішнього Луцького педагогічного інституту. На їх прохання письменник пообіцяв написати книгу про студентське життя. Так мені розповідала моя вчителька російської мови і літератури і випускниця цього вузу (була присутня на зустрічі з поетом). Не виключено, що він відвідував школу в Заборолі, а згодом вів з учнями і вчителями переписку.
Відповісти
Останні новини
Знайшли послання, яке Максим Рильський залишив для волинської молоді
10 вересень, 2015, 16:47