На оновленому «Авангарді» пройшли перші змагання. ФОТО

На оновленому «Авангарді» пройшли перші змагання. ФОТО
В четвер, 10 вересня, у Луцьку відбувся відкритий чемпіонат Волинської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1998-1999 років народження та молодших.

Модернізована спортивна арена приймала молодих атлетів вперше після 14-річної перерви, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, у змаганнях взяли участь спортсмени з міст та районів області та гості з Рівного – загальною чисельністю понад 300 легкоатлетів. Спортивне дійство стало відбірковим до національного чемпіонату України серед юнаків та дівчат 1998-1999 років народження. Так, вже 24-26 вересня у Луцьку на стадіоні «Авангард» відбудуться загальнонаціональні змагання з легкої атлетики за участю відомих спортсменів.

Нагадаємо, офіційне відкриття легкоатлетичного комплексу на стадіоні «Авангард», що відбулося 5 вересня 2015 року, стало справжнім спортивним святом і подією всеукраїнського значення. Так, завдяки появі тут «королеви спорту» - легкої атлетики - луцький «Авангард» стає мультифункціональною міжнародною ареною.

Зі слів голови Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка, вперше після довготривалої перерви луцький стадіон «Авангард» приймає відкритий чемпіонат області.

«Стільки років ми мріяли про це свято, і от сьогодні усе збулось. Тому хочеться всім побажати високих результатів, зокрема, щоб найкращі із вас гідно представили Луцьк та область на першому національному чемпіонаті України, який незабаром буде проходити на цій арені», - звернувся він до майбутніх чемпіонів.

Зауважимо, ініціював та, власне, керував реалізацією проекту легкоатлетичного комплексу на стадіоні «Авангард» голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

«Наразі ми очікуємо на отримання сертифікату другої міжнародної категорії, що дозволить проводити на стадіоні «Авангард» змагання міжнародного рівня. Дуже важливим є й сьогоднішній чемпіонат області з легкої атлетики і всі рекорди національного рівня, які можуть поставити наші спортсмени, будуть внесені у світовий класифікатор, а це дасть можливість фіксувати здобутки спортсменів. Приємно, що молодь все більше захоплюється спортом. Насправді, дітей, які хочуть ним займатися, набагато більше, ніж можливостей такого плану», - акцентував Олександр та з усмішкою додав, що навіть заздрить сучасним дітям, оскільки свого часу мріяв займатися спортом, утім батьки віддали його в музичну школу.

Разом із тим, головний суддя змагань, майстер спорту і заслужений тренер України Володимир Яловик побажав спортсменам показати найкращі результати під час сьогоднішніх змагань, дотримуючись честі і гідності.

Щиро вражений технічними характеристиками оновленого стадіону та підготовленістю суперників і луцький спортсмен, вихованець ДЮСШ № 1 Олег Карась. Хлопець зізнався, що вперше бере участь у таких серйозних змаганнях:

«Не сподівався, що суперники з інших областей будуть такими підготовленими. Високі, сильні, статні… Вони бігли дуже швидко. Доріжки просто чудові, я не відчував жодних перешкод, біг як вітер. Раніше я тренувався на асфальті, тож під ноги іноді потрапляли камінці. Було боляче. А нові доріжки рівні, тому я вважаю, що це значно покращить результативність й рівень наших спортсменів», - наголосив бігун.

Достойно оцінив роботу, проведену меценатами, і тато майбутньої чемпіонки-легкоатлетки Юрій Сафатюк:

«Ви всі прекрасно бачите, якої якості нові бігові доріжки обладнали на стадіоні. Вони будуть приваблювати до себе спортивну молодь, хлопців та дівчат. Усі змагання, що будуть тут проводити, сприятимуть покращенню рівня здоров’я та зміцнення патріотизму рідного волинського краю», - резюмував щасливий татусь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.