Волинським студентам розповіли, як уникнути насильства в сім’ї. ФОТО

Волинським студентам розповіли, як уникнути насильства в сім’ї. ФОТО
Конфлікти в сім'ї, насильство чоловіка над жінкою та жінки над чоловіком, моральні й фізичні аспекти, причини виникнення та шляхи виходу із таких ситуацій.

Саме про це, у четвер, 10 вересня розмовляли із студентами 4 курсу Інституту іноземної філології СНУ ім. Лесі Українки, повідомляє прес-служба ВОГО "Фундація розвитку громад".

На зустріч також було запрошено керівника Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги Наталію Мишко.

Насильство в сім’ї – це один із проявів порушення прав людини та діючого законодавства, що відбувається кожного дня! За офіційною статистикою, кількість випадків сімейного насильства щорічно збільшується на 10 %. При цьому близько 60 % дітей у віці від 2 до 14 років та близько 68 % жінок страждають від дій агресора.

«Проблема насильства є! І це не потрібно приховувати, її потрібно вирішувати. Наразі варто навчити молодь правильно діяти та пояснити, що не слід соромитися попросити допомоги, розповісти про свої проблеми чи втрутитися у скандальні ситуації сусідів. Потрібно діяти, адже перший крок для того, щоб змінити світ необхідно зробити самому», – стверджує керівник волонтерського центру ВОГО «Фундація розвитку громад» Галина Курус.

В свою чергу, Наталія Мишко зауважує, що конфлікти можна вирішити, однак для цього потрібне бажання отримати допомогу: «ми пропонуємо шляхи виходу, а якою дорогою йти та що робити людина обирає сама. Кожен сам собі обирає шлях! Однак найбільше від таких ситуацій страждають діти, з ними працювати найтяжче».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звiсно тяжче, тому що потрiбна присутнiсть багатьох представникiв.
Відповісти
Останні новини
Волинським студентам розповіли, як уникнути насильства в сім’ї. ФОТО
10 вересень, 2015, 18:44