Як на Волині зустрічали звільнених з полону бійців. ФОТО. ВІДЕО

Як на Волині зустрічали звільнених з полону бійців. ФОТО. ВІДЕО
Волинські бійці Сергій Фураєв та Артем Комісарчук, звільнені з полону бойовиків 9 вересня, учора прибули на Волинь. На кордоні з Волинською областю їх, разом із сім’ями, квітами та шампанським вітали активісти, побратими та земляки.

Про це повідомляють Волинські новини.

Сергій Фураєв каже, що безмежно радий нарешті потрапити на рідну Волинь та зустрітися з родиною. Бойовий офіцер, який нещодавно отримав звання підполковника, зізнався, що його переповнюють емоції, а тому розмова з журналістами не була довгою. Лишень зазначив, що волонтерка Наталія Боярина, стараннями якої і вдалося дістати волинян із річного полону, відтепер буде їхньою хрещеною мамою.
Бійці разом зі своєю рятівницею - волонтеркою Наталією Боярин
Бійці разом зі своєю рятівницею - волонтеркою Наталією Боярин

Син Сергія Фураєва каже, що не вірив власному щастю, коли нарешті побачив батька. Зізнається, що він в нього – Герой, а в його поверненні додому не сумнівався ні на мить.
Колега підполковника Фураєва, Артем Комісарчук розповів, що відбулося 20 обмінів, але в жоден із них вони не потрапили. Боєць пояснює це тим, що вони – артилеристи. А саме їх та снайперів найбільше ненавидять бойовики так званих «Д/ЛНР».
Артем Комісарчук
Артем Комісарчук

Колона автомобілів разом із волинськими бійцями у супроводі патруля ДАІ промчала Луцьком та на декілька хвилин затрималась у центрі – хлопці поклали квіти своїм полеглим побратимам до стели Героїв Небесної Сотні, та знову рушили в путь. Адже на них вже чекають у рідному Володимирі–Волинському.

Нагадаємо, переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими. Ці бійці потрапили в полон ще минулого року під час виходу з іловайського котла. Там вони перебували понад рік. Сергія Фураєва, комбата 51 ОМБР, бойовики вивозили 24 серпня на так званий Донецький «парад». Разом із ними в полоні утримували ще близько ста бійців із 51-ої бригади. Їх усіх до кінця зими обміняли. Була інформація, що Фураєв та Комісарчук засуджені бойовиками до розстрілу. Спочатку їх утримували у Сніжному, потім перевезли в Донецьк, а зовсім недавно – до Луганська.

Як повідомлялося, їх мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. У списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не ввійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині. За цих двох волинських Героїв бойовики вимагали та отримали чотирьох важливих для них людей.

Діти Сергія Фураєва
Діти Сергія Фураєва
Донька Сергія Фураєва
Донька Сергія Фураєва

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При Сталіні просто би розстріляли, а тут герої! Не герої а люди які здалися у полон! І не треба робити таку рекламу! Звільнили, і Слава Богу, хай хлоопці щасливо живуть, але не герої!!!
Відповісти
Шановний (чи шановна ?) vb, хоче жити при Сталіну - їдьте в Росію, там як раз його знову починають любити. А ви знаєте, як вони здались в полон? Ви мабуть повоювали трохи? Кожен, хто пішов до війська в цей час - герой. Кожен, хто не втік(відкупився і т.д.)
Відповісти