Для пораненого бійця АТО зібрали понад 14 тисяч гривень. ФОТО

Для пораненого бійця АТО зібрали понад 14 тисяч гривень. ФОТО
Кошти для лікування волинського розвідника Сергія Омельчука, які збирали під час джазового фестивалю у Луцькому замку, 11 вересня передали волонтерці Наталці Ариванюк. Зокрема вдалося залучити на цю благородну мету 13,217 тисячі гривень та 50 євро.

У Луцьку під час VІІІ Міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation 2015» волонтери збирали кошти на операцію волинському розвіднику Сергію Омельчуку.

Волонтер, журналіст IA ZIK Мирослав Ватащук розповів, що волинські волонтери уже протягом майже року плідно співпрацюють із організаторами джазових фестивалів у Луцьку, зокрема із Олегом Баковським та Віктором Грисюком.

«Цього разу перед проведенням міжнародного джаз-фестивалю у Луцькому замку організатори свята запропонували знову встановити скриньки для збору коштів. Разом із відомою нашою «госпітальєркою» Наталкою Ариванюк вирішили збирати гроші на лікування волинського розвідника Сергія Омельчука», - сказав він.

Загалом, протягом двох днів добровольці змогли назбирати понад 12,9 тисячі гривень. Окрім того, ще 300 гривень додав журналіст Максим Яблонський і 50 євро – пані Саманта з Італії.

Волонтерка Наталія Ариванюк розповіла, що боєць АТО Сергій Омельчук пройшов обстеження в одній з рівненських клінік і йому зараз необхідна операція на правій руці.

«Якщо говорити простою мовою, потрібно дістати нервові закінчення з ноги та пересадити їх в праву руку. Це дуже складна операція, в Луцьку її не роблять», - повідомила вона.

Довідка: старший розвідник Сергій Омельчук попав під обстріл 29 серпня 2014 року, коли колону з українськими військовими, що виїжджали з оточення з-під Іловайська, розстріляли російські військові. Омельчук отримав осколочне поранення у передпліччя та був взятий у полон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Копейки. А как ж обещанные миллионы от Порошенко? Или держава крыла руки?
Відповісти