Всесвітньовідомі святині: чи знаєте Ви їх? ФОТО

Всесвітньовідомі святині: чи знаєте Ви їх? ФОТО
Багато людей уже встигли побувати у світі і багато чого побачити.

Візитівками багатьох країн є їхні неповторні храми. Ці неймовірні і неповторні витвори людських рук є пам'ятками, які надовго залишаються в людській уяві, - інформує Моя планета.

Але чи зможете ви упізнати ці святині по фотографіях?

Монументальні архітектурні перлини, натхненні вірою людей, можна виявити по всьому світу. Деякі з найбільш вражаючих церков і соборів прикрашають своє місце розташування сотні років, а деяким уже й більше тисячоліття. Багато з них стали настільки популярними і широко відомими, що ви можете пізнати їх по фотографії чи невеликій підказці.

25. Кентерберійський собор, Англія

Це один із найстаріших і найвідоміших соборів як у Великобританії, так і у світі, збудований у 597 році. Відомий ще тим, що тут у 1170 році було убито архієпископа Томаса Бекета (Thomas Becket).

24. Храм Святого Сімейства (La Sagrada Familia), Іспанія

Цей храм легко пізнати за легендарним зовнішнім виглядом. Знаходиться він у Барселоні, а архітектором є всесвітньовідомий Антоні Гауді (Antoni Гауді).

23. Собор Святого Павла, Англія

Цей собор із його відмітним куполом є однією з найвідоміших визначних пам'яток столиці Лондона протягом багатьох століть. Доволі тривалий час при висоті в 111 метрів храм був також найвищою будівлею міста (з 1710 по 1962 р.).

22. Храм Василя Блаженного, Росія

Ще один храм, який не потребує додаткового представлення. Побудований у 1555-61 роках за наказом Івана Грозного храм вважається найвідомішою архітектурною пам’яткою Москви.

21. Хадльгрімскіркья, Ісландія

Ця лютеранська церква може й не є такою відомою в усьому світі, як попередні будівлі, але її ні з чим незрівнянна форма, що нагадує поточну лаву, дозволяє легко впізнати її.

20. Собор Паризької Богоматері (Parvis Notre-Damе), Франція

Цей собор, назва якого перекладається як «Мати Парижа», є одним із найбільших і найвідоміших церковних будівель усього світу.

19. Собор Іоанна Богослова (Собор Святого Іоанна Богослова), Нью-Йорк

Цей гігантський собор, гордо носить звання четвертої за величиною християнської церкви в світі, і він має бути добре відомий мешканцям Нью-Йорка.

18. Ліверпульський собор, Англія

Ще один із найбільших храмів світу. Цей англіканський храм із зовнішньою довжиною 189 м вважається найдовшим у світі. Це монументальний будинок, розроблений за проектом Гайлс Гілберта Скотта (Giles Gilbert Scott), розташований у центрі міста, у якому були засновані легендарні Бітлз.

17. Михайлівський Золотоверхий монастир, Україна

Ця вражаюча будівля є монастирем, який досі функціонує. Його було перебудовано у стилі бароко, з початковим візантійським інтер’єром. Це одна з найвідоміших будівель столиці України Києва. Її було побудовано ще на початку ХІІ століття.

16. Міланський собор (Duomo di Milano), Італія

П’ятий за розміром собор у світі здатний умістити 40000 відвідувачів. Ця готична перлина розташована в місті, яке прийнято називати столицею моди.

15. Вашингтонський кафедральний собор, Вашингтон

Ця нео-готична будівля, є одним із небагатьох неєвропейських соборів, є шостим за розміром храмом у світі (за вмістимістю). Будівництво святині почалося в 1907 році і завершилося лише в 1990 році.

14. Собор Святого Петра, Ватикан

Якщо фотографія недостатньо очевидна, то спробуємо підказати, що цей собор багато хто вважає найсвятішим і найбільшою християнською церквою.

13. Базиліка Пресвятої Богородиці Ліхенської (Licheń), Польща

З урахуванням вежі висотою в 142 м ця ефектна базиліка є однією з найвищих і найбільших церков у світі. Розташована церква в центрі Польщі.

12. Кельнський собор, Німеччина

Цей собор ХІІІ ст є однією з найбільш відвідуваних визначних пам’яток однієї з країн Західної Європи і приваблює в середньому близько 20000 людей у день. Вважається, що в церкві зберігаються мощі трьох волхвів.

11. Базиліка Діви Марії-де-Гваделупи (Базиліка Богоматері Гваделупської), Мексика

Ця базиліка, що є однією з небагатьох церков із Південної Америки, є одним з головних місць поклоніння католицизму, залучаючи кілька мільйонів людей щороку. Її побудували на пагорбі, де, як вважається, в 1531 році з’явилася Діва Марія.

10. Базиліка Святого Мартіна Турського (Базиліка Святого Мартіна Турського), Філіппіни

Ця базиліка може і не привертає стільки туристів і прочан, як вищевказані, але це найбільша католицька церква в Азії…

9. Храм Солт Лейк, Юта

Враховуючи незвично вражаючий зовнішній вигляд цієї будівлі, його буде нескладно впізнати. Це найбільший за площею мормонський храм у світі.

8. Реймський собор (Реймс собор), Франція

Цей собор, який є одним із найпрекрасніших прикладів французької готики, раніше був місцем, у якому коронували королів Франції. Церква розташована в 130 км на північний схід від французької столиці.

7. Собор Санта-Марія-дель-Фіоре, Італія

Ця римсько-католицька базиліка, що поєднує готичну архітектуру і Ренесанс, могла похвалитися найбільшим куполом у світі до розвитку сучасних будівельних матеріалів. Ця пам’ятка Тоскани входить до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

6. Софійський Собор, Росія

Цей храм, побудований в 1045-1050 роках роках, вважається найстарішою церквою, а також будівлею, яку все ще використовують у Росії. Він розташований не в Москві і навіть не в Санкт-Петербурзі. Храм розташований у Новгороді, практично на трасі, що сполучає ці два мегаполіси.

5. Ульмський собор, Німеччина

Враховуючи, що тут ніколи не жив єпископ, ця чудова готична церква не може бути названа собором, але її неймовірна висота зробила її відомою в усьому світу. Шпиль собору сягає 161,5 м.

4. Собор Святого Патріка, Австралія

Цей храм — найвища і найбільша церква Австралії, розташована в Мельбурні.

3.Собор Святого Марка (Saint Mark's Basilica), Італія

Люди, яким хоч трохи відома італійська візантійська архітектура, безперечно одразу визначать цю церкву. За свій пишний зовнішній вигляд, золоту напільну мозаїку і статус символу могутності і багатства Венеції церква також відома як Chiesa d’Oro (Золота церква).

2. Церква Лас-Лахас (Лас-Лахас Святилище), Колумбія

Унікальне місце розташування цієї базиліки є ключовим. Ця римсько-католицька церква, побудована в каньйоні річки Гуаїтара (Guaitara River), є однією з головних визначних пам'яток південно-американської країни, у якій вона розташована.

1. Лінкольнський собор Діви Марії (Лінкольн собор), Англія

Про останню церкву можна сказати, що будівництво цієї готичної структури почалося в ХІ ст. Вона вважалася найвищою будівлею в світі протягом 238 років (1311-1549). Розташована вона у східній Англії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Всесвітньовідомі святині: чи знаєте Ви їх? ФОТО
12 вересень, 2015, 22:53