Українські вчені розробили унікальні обігрівачі-килими

Українські вчені розробили унікальні обігрівачі-килими
Команда українських вчених розробила унікальний матеріал для обігрівання, який ефективно нагріває не повітря, а предмети.

Як повідомляє ресурс «TechToday», розробкою займалася команда вчених з Інституту металофізики імені Г.В. Курдюмова НАН України.

Новий матеріал представляє собою резистивний корозійностійкий сплав на основі заліза, із високим питомим електричним опором, високою міцністю, пластичністю, більшою площею тепловіддачі, а також пожежобезпекою і швидким виходом на робочу температуру.

З такого матеріалу можна створювати обігрівачі, що випромінюють інфрачервоне світло, яке гріє не повітря, а об’єкти в приміщенні. Випромінювання приладу не шкідливе для людини.

У приміщенні Інституту металофізики імені Г.В. Курдюмова НАН України уже використовують новинку.


Науковці вже створили прототип подібного побутового нагрівача потужністю 250 Вт, який прикріплений до стіни житлового приміщення та нагадує килим.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автору статті бажано фізику підучити-предмети не гріються просто так ,а через повітря,яке в даному випадку є провідником тепла. (чому термос тримає тепло)?. А розумний термін "інфрачервоне випромінювання" можна замінити зрозумілішим для людей-тепло :) Ми ж не кажемо,що "люди сіли біля вогнища ,щоб зігрітися інфрачервоним випромінюванням довгохвильового діапазону цього спектру" :) Ми кажемо-"теплом" :)))
Відповісти
Шановний "Комуняка на гілляці", рекомендую Вам теж відкрити шкільний підручник з фізики і згадати основи! За Вашою логікою, Сонце,яке знаходиться у космосі, безповітряному просторі, ніяк не може передати тепло на Землю! Однак воно є основним носієм енергії і нам від нього тепло :)! Перед тим як писати такі гнівні коментарі, переконайтись спочатку самі у вірності своїх знань! З повагою...
Відповісти
Останні новини
Українські вчені розробили унікальні обігрівачі-килими
12 вересень, 2015, 00:23