На Донбасі вибори можливі тільки на основі Копенгагенських критеріїв, - Клімкін

На Донбасі вибори можливі тільки на основі Копенгагенських критеріїв, - Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив наявність надзвичайних розбіжностей з основоположних питань політичного блоку мінських домовленостей.

Про це він сказав після завершення берлінської зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", передає кореспондент Укрінформу.

«При обговоренні питань політичного блоку ми, як і раніше, маємо надзвичайні розбіжності в наших поглядах», - констатував дипломат.

«Ми констатували надзвичайні розбіжності щодо конституційних змін: російська сторона продовжує наполягати на тому, що вони не є відображенням того, яким чином має здійснюватися процес деескалації та стабілізації», - сказав Клімкін. За його словами, він дуже детально пояснив і політичну, і юридичну логіку і конституційних змін, і закону про особливості місцевого самоврядування. «Тільки створення легітимних органів влади після виборів є ключем до стабілізації, це був основний момент в політичних дискусіях», - підкреслив український міністр.

Він нагадав, що вибори повинні бути вільними і чесними, під контролем міжнародного співтовариства і ОБСЄ на основі 9 критеріїв, відомих вже більше 20 років (починаючи з копенгагенського саміту) і під якими всі підписалися, в тому числі і Росія. «Або ми імплементуємо ці критерії і називаємо вибори вільними і чесними, або ми розписуємося в тому, що російська сторона не готова забезпечити проведення вільних і чесних виборів».

Клімкін повідомив, що сторони працюватимуть на основі тих ідей, які презентують, зокрема і представники Бюро з демократії та прав людини ОБСЄ, які врешті-решт після тримісячних дискусій будуть допущені до роботи робочої групи з політичних питань. «І це вже, хоча і надзвичайно маленький, але все ж прогрес, поки що з погляду дискусії, але не результату», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Донбасі вибори можливі тільки на основі Копенгагенських критеріїв, - Клімкін
13 вересень, 2015, 05:30