Заручники і захоплена частина України залишаються у бойовиків

Заручники і захоплена частина України залишаються у бойовиків
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що на переговорах у Берліні не вдалося досягти прогресу щодо обміну заручниками та повернення Україні контролю за її ділянкою російсько-українського кордону на Донбасі.

Про це він сказав після завершення берлінської зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", передає кореспондент Укрінформу.

«Нам треба дати реальний політичний імпульс цьому процесові», - наголосив він. Не можна говорити про якусь взаємодію в плані виборчих комісій і в цілому організації вільних і чесних виборів, коли у нас є заручники на Донбасі.

Не можна взагалі говорити про безпеку, коли у нас немає реального виведення озброєнь, найманців і врешті-решт регулярних російських військ, - підкреслив міністр. Він переконаний, що «всі ці питання повинні вирішуватися як єдиний комплекс».

Не знайшла відгуку у російської сторони і ініціатива щодо створення робочої групи з питання кордону. «Російська сторона і підтримувані нею Донецьк і Луганськ цю ідею відкидають», - констатував глава МЗС України. Тим часом, це одне з ключових питань для ефективного проведення вільних і чесних виборів, «оскільки поки немає впевненості, що ситуація з безпекою змінюється на краще в плані виведення всього того, що було вкинуто на Донбас, ми не можемо говорити про вільні та чесні вибори», - резюмував Павло Клімкін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"приручники" плете сей пан?
Відповісти
Да усыпите уже этого тупого провокатора Чугункина!
Відповісти
З якої щілини цього горе-мінстра витягли на світ божий? Не міністр України, а аморфна недолуга істота, ганба Української дипломатії. Пора у відставку.
Відповісти