Ковельські депутати просять Президента посилити соцзахист військовослужбовців

Ковельські депутати просять Президента посилити соцзахист військовослужбовців
Одноголосно депутати міської ради підтримали звернення до Президента України, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради України щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, сімей загиблих військовослужбовців та забезпечення їх житлом.

Про це повідомляє прес-служба Ковельської міськради.

"Через затяжне збройне протистояння на сході України, збільшення кількості мобілізованих до Збройних Сил України військовослужбовців загострюються проблеми, пов’язані з невиконанням соціальних зобов’язань перед учасниками бойових дій, які взяла на себе держава. Зокрема, бійці АТО, родичі загиблих патріотів звертаються до органів місцевого самоврядування з проханням забезпечити їх земельними ділянками та житлом.

Ковельська міська рада активно сприяє учасникам бойових дій у виділенні їм земельних ділянок. Упродовж 2014 – 2015 років депутати Ковельської міської ради видали дозволи на розробку проектів землеустрою більш як 250 мобілізованим військовослужбовцям.
Багатьом учасникам АТО, родичам загиблих патріотів держава обіцяла квартири, однак це зобов’язання виконати набагато складніше. За останні два роки у місті Ковелі квартиру за місцеві кошти придбала лише одна сім'я загиблого військовослужбовця. Причина в тому, що грошей, що виділяються на житло захисникам України, які воюють на Сході, а також сім’ям загиблих бійців, не вистачає через занижену вартість квадратного метра площі. Якщо його вартість державою встановлена в сумі 6,9 тис. гривень, то ринкова ціна коливається в межах 13 – 14 тисяч гривень.

Тому вважаємо, що розв’язати квартирне питання можна, якщо Кабінет міністрів та парламент ухвалять комплекс практичних заходів, виконання яких поліпшить соціальне становище учасників антитерористичної операції, родин загиблих бійців. Одним із головних кроків у цьому напрямку має стати Загальнодержавна цільова програма першочергового забезпечення учасників бойових дій та осіб, прирівнених до них, квартирами за державні кошти. Пропонуємо законодавчо передбачити 1,5 % бюджету регіонального розвитку на закупівлю житла для родин загиблих військовослужбовців та інвалідів війни. За необхідності органи місцевого самоврядування можуть долучати кошти з місцевих бюджетів.

Сподіваємося, що виконання зобов’язань держави щодо соціального захисту учасників бойових дій, інвалідів, членів сімей загиблих є пріоритетом для найвищих органів влади. Розраховуємо, що Кабінет міністрів та Верховна Рада не гальмуватимуть розв’язання квартирних проблем і передбачать достатньо коштів, щоб якнайшвидше патріоти, які ризикують своїм життям задля збереження цілісності та незалежності України, а також їхні родини отримали обіцяне державою житло", - йдеться у Зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки бандитів і ледарів...
Відповісти
Останні новини
Ковельські депутати просять Президента посилити соцзахист військовослужбовців
13 вересень, 2015, 13:48