В Італії хочуть назвати вулицю на честь загиблого українця. ВІДЕО

В Італії хочуть назвати вулицю на честь загиблого українця. ВІДЕО
В Італії вперше може з'явитися вулиця імені простого українця-заробітчанина. Вчинком будівельника Анатолія Короля приголомшена вся країна.

Такого не зробив би жоден неаполітанець, каже про нього мер невеликого містечка під Неаполем. Італійці просять свого президента нагородити посмертно українця золотою медаллю і несуть квіти до його під'їзду. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Анатолій Король прийшов із півторарічною донькою скуплятися у супермаркет. Коли розраховувався на касі, в магазин вдерлися двоє грабіжників. Він намагався їх зупинити, а вони його застрелили.

Убивство українця приголомшило містечко Кастелло ді Чістерна. Мер міста розповідає, що Неаполь та його околиці – це доволі небезпечний регіон, але уявити собі на місці іноземця звичайного неаполітанця він не може, ніхто не наважився би втрутитися.

Клементе Соррентіно був одним із перших, хто дізнався про трагедію і взявся допомагати родині. Мер запропонував провести похорон в Італії та церемонію в Україні, але дружина Анатолія Короля хотіла поховати чоловіка в його рідному місті. Витрати на перевезення труни, а це майже 8 тисяч євро, громада та чиновники взяли на себе. Адміністрація міста зв'язалася з українським консульством та місцевими підприємцями. Зробили все, щоби родина змогла гідно поховати Анатолія.



Незабаром у місті з'явиться й вулиця імені Анатолія Короля. У мерії зізнаються, що це складна процедура. Щоб отримати дозвіл, мусить минути 10 років від дня смерті людини. Та в місцевій адміністрації вже навіть знають, де саме буде пам'ятна дошка українцеві – біля супермаркета.

На вході до супермаркету, де сталося вбивство, висить фотографія Анатолія. Навколо квіти та синьо-жовті стрічки. Під портретом свічки із зображенням отця Піо – місцевого святого, відомого численними добрими справами.

В Анатолія Короля зосталася дружина та дві доньки – півтора року та 15. Чоловікові було 38.

Зараз на виході із супермаркету, де він загинув, стоїть глиняна ваза для пожертв. Не на камеру касир розповіла, що іноді, пожертви сягають 50 євро, сума відчутна для провінційного міста. Власник супермаркету готовий будь-якої миті взяти вдову Короля до себе на роботу, посаду визначать разом, а донькам Анатолія віддати гроші, що грабіжники хотіли забрати в той день – майже 1400 євро.

6 вересня Анатолія Короля поховали в його рідному селі в Кам'янець-Подільському районі на Хмельниччині. Попрощатися зійшлися жителі кількох навколишніх сіл.

Тим часом італійська поліція заявила, що вбивць заарештовано. І надрукувала фото затримання. Знайшли правоохоронці й зброю, з якої стріляли зловмисники. Пістолет вони сховали в шахті ліфта одного з житлових будинків. Убивцями українця виявилися двоє синів місцевого злочинного боса Лануале.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Італії хочуть назвати вулицю на честь загиблого українця. ВІДЕО
14 вересень, 2015, 01:10