Заступник міністра молоді та спорту у Луцьку розповів, як реформувати молодіжну політику. ФОТО

Заступник міністра молоді та спорту у Луцьку розповів, як реформувати молодіжну політику. ФОТО
У вівторок, 15 вересня, у Луцьку розпочався III Міжнародний молодіжний форум, на який з'їхалися активні молоді люди з усієї України.

Один із організаторів заходу, голова СГО "Молодіжна платформа", Захар Ткачук розповів, що мета Форуму - показати, що незважаючи на складну ситуацію в країні, сьогодні українська молодь все одно має дуже багато можливостей.

Проте, галузь молодіжної політики в Україні потребує серйозних змін, про це заявив заступник міністра молоді та спорту Сергій Митрофанський, презентуючи "Дорожну карту реформ".

За його словами, така карта - не юридичний документ, а набір заходів для розбудови молодіжного громадянського суспільства, створення таких умов, щоб якомога більше молодих людей залучити до громадського життя.

Основним моментом має стати прийняття нового реформаторського закону "Про молодь", де потрібно визначити основні засади молодіжної політики.

"Міністерство готове до пілотних проектів у молодіжній сфері, але жодного нормативного акту, скажімо, про молодіжні центри немає. А у нас в державі, якщо немає документів, - не можна нічого робити. Також проблеми є з фінансуванням: на молодіжну політику в Україні виділяється 1,2% від загального бюджету, зрозуміло, що цю ситуацію треба міняти", - сказав заступник міністра.

Він згадав і низку інших проблемних моментів. Зокрема, про національно-патріотичне виховання молоді, якому за роки незалежності не надавали великої уваги.

Велику роль у реформуванні молодіжної політики відіграє неформальна освіта (тренінги, відкриті лекції, вуличні університети, молодіжні табори), які зараз не мають державної підтримки. "Неформальна освіта має пройти у правове поле", - заявив Сергій Митрофанський.

"Також нашою метою є міжнародна молодіжна співпраця, ми хочемо, щоб більше 50% молодих українців побували за кордоном. За даними досліджень, найгірший показник мобільності молоді в Україні - саме у східних областях, можливо, це теж певною мірою вплинуло на сьогоднішню ситуацію в країні", - сказав посадовець.

Тому до 2020 р. Міністерство планує в Україні відкрити 100 молодіжних центрів, 50 наметових полів для молодіжних таборів, навчити 4000 молодіжних працівників та 10 тисяч волонтерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заступник міністра молоді та спорту у Луцьку розповів, як реформувати молодіжну політику. ФОТО
15 вересень, 2015, 12:56