На Волині геологи попалися на підробці документів

На Волині геологи попалися на підробці документів
Начальник Волинської геологічної експедиції та начальник партії відомства підробили документ щодо проведення геологорозвідувальних робіт з пошуку міді.

На ці роботи вони нібито витратили аж 237 905 гривень, - повідомляє Під прицілом.

Так, посадовці склали і підписали акт про те, що вони буцімто проводили геологічну розвідку, що потягло за собою витрати в сумі 237 905 гривень. Втім під час позапланової ревізії було виявлено, що насправді вищезгадані роботи не проводилися, а кошти були виділені дарма.

Тож за результатами перевірки Ковельська міжрайонна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч1. Ст. 366 ККУ — службове підроблення.

Під час слідства обоє обвинувачених зізналися, що вони справді підробили документ, покаялися і навіть допомогли слідству розкрити злочин.

Вони разом із правоохоронцями добровільно виїжджали на місце проведення робіт, надавали їм усі необхідні документи та пояснення. Крім цього, чоловіки не лише відшкодували завдані збитки, а й все-таки виконали геологічну розвідку щодо пошуку покладів міді.

Тож підсудні просили Феміду закрити кримінальне провадження та звільнити їх від відбування покарання у зв'язку з дійовим каяттям. Таку ж позицію підтримував і адвокат обвинувачених.

Та навіть незважаючи на те, що прокуратура заперечувала проти задоволення заяви обвинувачених Ковельський міськрайонний суд ухвалив закрити провадження та звільнити їх від відбування покарання.

Однак прокуратура все ж таки наполягає на тому, аби винні були покарані і подала апеляційну скаргу. Наразі провадження скерували до Апеляційного суду і незабаром буде вирішуватися питання щодо задоволення скарги, або ж залишення ухвали суду та інстанції в силі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.