По Києву курсуватиме «Книжкобус»

По Києву курсуватиме «Книжкобус»
Вулицями Києва починає курсувати перша в Україні «бібліотека на колесах», або «Книжкобус», з метою популяризувати читання серед школярів і студентів. Подібні «пересувні бібліотеки» їздять містами країн Євросоюзу і США, зупиняючись на подвір'ї навчальних закладів і біля публічних бібліотек.

Ініціатива запустити «пересувну бібліотеку» в Києві належить низці українських благодійних фондів (серед яких – фонд Дарини Жолдак, видавництво і фонд «Розумники») і міжнародній корпорації Microsoft. Їх підтримали у комунальному підприємстві «Київпастранс».

Автобус-бібліотека щотижня відвідуватиме як мінімум чотири школи, повідомив на презентації проекту керівник програми Microsoft «Партнерство в освіті» - Роман Рудюк.

«Наш новий проект – «Книжкобус» – розрахований на кілька років, зараз стартує у місті Києві. В Україні мало читають і ця проблема стає більшою, тому що дуже мало читають саме діти. Тому ми вирішили започаткувати проект «Книжкобус», це формат мобільного книжкового хабу. Він курсуватиме по Києві і буде присутній як у школах, так і на великих заходах, присвячених літературі», – розповів Рудюк.

«Книжкобус» – це платформа для інтерактивних лекцій, презентації творів сучасних українських письменників, які пишуть для дітей, а також для різноманітних майстер-класів. В автобусі розміщені кілька сотень книг у паперовому вигляді і близько тисячі книг у ґаджетах, пояснив Рудюк. Ініціатори проекту планують з часом запустити «книгобуси» на маршрути в інших містах України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
По Києву курсуватиме «Книжкобус»
16 вересень, 2015, 04:38