У Нововолинського масложирового комбінату - новий господар

У Нововолинського масложирового комбінату - новий господар
Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про передачу Нововолинського масложирового комбінату (НМЖК) на відповідальне зберігання банку ПУМБ.

Підприємство має заборгованість перед банком, яку відмовляється сплачувати і фактично припинило господарську діяльність, пише сайт 0332.ua.

У заставі в банку комбінат перебуває з 2011 року. НМЖК входить в групу компаній «Агропродукти», яка належить харківському бізнесмену Петру Волошину.

Свого часу підприємець взяв великий кредит в банку, нібито на розвиток НМЖК, але виявилося, що кошти були витрачені на інші цілі. Власникам комбінату неодноразово пропонували заплатити борги перед банком. Однак замість конструктивного діалогу та пошуку компромісу, власники комбінату вирішили ховатися від кредиторів. Тим часом підприємство занепало. Яких-небудь спроб відновити роботу, запустити виробництво колишнє керівництво масложирового комбінату не робило. Тож суд ухвалив рішення передати комбінат банку на відповідальне зберігання.

«Ситуація, що склалася у ПУМБ з власниками Нововолинського масложирового комбінату, це класичний випадок, коли позичальник не хоче платити за своїми боргами. Власник підприємства Петро Волошин взяв у банку кредит в 2011 році, і тепер не хоче повертати цю суму. Його заборгованість перед банком становить 500 млн. грн. Ми багато разів йшли назустріч нашому клієнту, пропонуючи пільгові умови погашення заборгованості. Однак потім переконалися, що власник не планує повертати борг. Ми були змушені звернутися до суду. Оскільки Нововолинський масложировий комбінат перебував у заставі у банку, суд ухвалив передати підприємство на відповідальне зберігання банку», - прокоментував ситуацію заступник голови правління ПУМБ Костянтин Школяренко.

Представники банку вважають: судячи з того, що Петро Волошин не пішов навіть на пільгові умови погашення кредиту, а не так давно переоформив компанію на кіпрську офшорну компанію, в його плани зовсім не входило повертати борг.

Так чи інакше, зараз в наявності є непрацюючий завод із величезною заборгованістю та відсутністю ефективного управління, здатного вивести його з кризи. Але позиція ПУМБ щодо майбутнього підприємства конструктивна: комбінат повинен працювати, розвиватися, приносити прибуток. Такий сценарій вигідний всім - кредиторам, працівникам, місцевій громаді. Люди отримають робочі місця, місцевий бюджет - додаткові надходження, які можна спрямувати на розвиток соціальної інфраструктури.

У свою чергу, передавши підприємство в руки відповідальному господарю, банк зможе компенсувати заборгованість за виданими раніше кредитами. Оскільки колишнє керівництво підприємства продемонструвало нездатність до вирішення цього завдання, значить, потрібно знайти таких власників і керівників, завдяки яким підприємство знову запрацює. Чим, власне, і опікуватимуться у найближчий час представники банку. «Залучення інвестора на підприємство буде відбуватися з чітким дотриманням законодавства», - зазначив Костянтин Школяренко.

Наразі підприємство знаходиться під охороною банку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НМЖК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комбінат олійно-жировий. Словником користуйтесь
Відповісти
Останні новини
У Нововолинського масложирового комбінату - новий господар
16 вересень, 2015, 13:26