У Лівії заарештували танкер під прапором РФ

У Лівії заарештували танкер під прапором РФ
Лівійська влада в Тріполі затримала в середу танкер під прапором РФ.

Повідомляє ТАСС.

Як повідомив напередодні ввечері агентству Reuters високопоставлений представник ВМС Тауфік ас-Скір, судно було заарештовано «за контрабанду нафти» з портового міста Зуара (120 км на захід від Тріполі і 60 км від кордону з Тунісом).

«Нафтовий танкер під російським прапором був затриманий опівдні при спробі вивезти контрабандою нафту з Зуари», - сказав він.

Ас-Скіра додав, що заарештовані «11 членів російського екіпажу», а саме судно разом відконвойоване в Тріполі.

Після початку народних хвилювань в Лівії в лютому 2011 року війни, що призвела до повалення і вбивства лівійського лідера Муамара Каддафі, країна виявилася розколотою на два протиборчі табори - в Тріполі засідає проісламістська влада в особі проісламістського Загального національного конгресу (ВНК, колишній тимчасовий парламент) і легітимні з погляду світової спільноти уряд і Палату представників (ПП - постійний парламент) на сході.

Незважаючи на активне посередництво міжнародного співтовариства, в тому числі Місії ООН по підтримці в Лівії (МООНПЛ), конфліктуючі лівійські табори поки ніяк не можуть домовитися про політичне врегулювання. Раніше між ними нерідко виникали і суперечки щодо видобутку та експорту вуглеводнів з багатої ними північноафриканської країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це - лише квіточки. Ягідки для РФ - попереду...
Відповісти
"Після початку народних хвилювань в Лівії в лютому 2011" - брехуни кляті, зробили в державі переворот і привели країну в сраку, і у нас те ж саме буде, а моь вже і є
Відповісти
Останні новини
У Лівії заарештували танкер під прапором РФ
17 вересень, 2015, 06:21