Волинські аграрії поповнили державну скарбницю на понад 31 мільйон гривень

Волинські аграрії поповнили державну скарбницю на понад 31 мільйон гривень
Аграрії Волині перерахували до державної скарбниці понад 31 мільйон гривень податків.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

За підсумками січня – серпня 2015 року до державного бюджету підприємства аграрної галузі Волині перерахували 31,1 мільйона гривень податків. Ця сума в 5,4 рази перевищує минулорічні надходження до державної скарбниці від платників податків сільськогосподарського сектору області.

Таке зростання сплати податкових платежів у сільському господарстві Волині пов’язують як з належним рівнем податкової культури волинського аграрного бізнесу, так і певними змінами в системі оподаткування.

«Аналіз сплати податків волинськими аграрними підприємствами свідчить про цьогорічне зростання на 5 мільйонів гривень надходжень податку на прибуток і додаткових півтора мільйона гривень ПДВ в держбюджет від сільськогосподарського сектору економіки. Окрім того, аграрні підприємства Волині вже перерахували до держбюджету 3,9 мільйона гривень військового збору і 8,8 мільйона гривень ПДФО. Тобто, незважаючи на виняткову складність соціально-економічної ситуації, аграрний бізнес Волині працює досить ефективно і прозоро», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Як запевнила посадовець, шляхом реформ і податкових новацій держава намагається впорядкувати систему сплати податків та віднайти найбільш оптимальну модель оподаткування як для потужного бізнесу, так і підприємницьких ініціатив, що лише розвиваються.

«Аграрна галузь – базова для економіки Волині, що має великий потенціал для зростання. Тому сумлінна сплата податків платниками цього сектору економіки важлива як в контексті наповнення держбюджету, так і місцевих бюджетів регіону», - підсумувала Тетяна Харченко.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи довго ті аграрії витримають такий тиск. Зробили війну, зробите голод.
Відповісти
Останні новини
Волинські аграрії поповнили державну скарбницю на понад 31 мільйон гривень
17 вересень, 2015, 09:14