Які спеціальності обирають волинські вступники?

Які спеціальності обирають волинські вступники?
Найпопулярнішою спеціальністю серед цьогорічних волинських вступників є правознавство.

Про це стало відомо із публікації у газеті Відомості.UA за 12 липня.

Як розповів відповідальний секретар приймальної комісії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Слащук, традиційно найпопулярнішими серед абітурієнтів цього закладу лишаються правознавство, туризм, романо-германська філологія, зокрема англійська мова, географія, історія, напрямки підготовки економічного факультету.

«Але я не можу сказати, що на фізику, хімію чи математику нема охочих, – продовжує Андрій Слащук. – На фізику вже подано понад 80 заяв, хоча нам хочеться, щоб на ці напрямки було більше вступників».

Він стверджує, що тут можна швидше пройти на державну форму.

«Ми бачимо, що цього року з профільного предмета треба мати не менше 140 балів, а це свідчить про те, що точні науки або інженерні будуть боротися за кожного вступника, хто має 140 балів із математики чи фізики. Крім того, наш університет на фізику ще доодержав додатково п’ять місць державного замовлення, на математику – теж. У цілому на фізику маємо 45 державних місць, на математику – 50. Це багато. До того ж цього року ми вперше одержали від міністерства державне замовлення на всі напрямки підготовки, які є в університеті, а у нас їх 46», – розповів Слащук.

У Луцькому національному технічному університеті кажуть, що популярними у них є спеціальності юристів та економістів, хоч і потреби у цих фахівцях сьогодні немає.

«Найбільше заяв подано на факультет бізнесу, де є три напрямки з державними місцями. Потім іде факультет комп’ютерних наук. Але тут трохи інша ситуація: спеціальності цього факультету дійсно затребувані на ринку праці. Крім того, тут збільшено державне замовлення — загалом 83 місця», – каже відповідальний секретар приймальної комісії ЛНТУ Валентин Талах.

На запитання, куди сьогодні вигідно подати документи, щоб пройти на державну форму навчання, Валентин Талах порадив звертатися до електронної інформаційної системи «Конкурс», де проаналізовано вступ до усіх вищих навчальних закладів України. Конкретно розписано напрямки, кількість поданих заяв, державне замовлення, бали тих, хто подав документи.
Одначе загалом, за його словами, на економічні спеціальності прохідний бал буде найвищим, так само й на комп’ютерні науки, транспортні технології, дизайн.

А от простіше виявиться з класичними технічними напрямками: машинобудуванням, інженерною механікою, приладобудуванням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які спеціальності обирають волинські вступники?
13 липень, 2012, 12:40