Волинську ОДТРК почали ліквідовувати

Волинську ОДТРК почали ліквідовувати
Сьогодні стартував процес ліквідації юридичної особи Волинської ОДТРК.

Про це пише Вісник+К.

"Волинська ОДТРК, як і всі інші регіональні державні мовники, розпочинає процес реорганізації шляхом приєднання до Національної телекомпанії України. Не припиняючи фактичного мовлення в ефірі, державні телерадіокомпанії повинні перетворитися у регіональні філії НТКУ без права юридичної особи", – прокоментувала ситуацію генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш.

Тим часом колектив готується до творчих змін – вже 28 вересня розпочнеться серія тренінгів Академії «Німецької Хвилі» для журналістів і режисерів Волинської ОДТРК. Окрім того, заплановано, що протягом жовтня 2015 року відбудуться Всеукраїнські конференції громадських організацій, де оберуть членів Наглядової Ради – найвищого органу управління майбутньої Національної Суспільної телерадіокомпанії України.

Тим часом у Волинській облдержадміністрації дещо занепокоєні ситуацією. Органи державної виконавчої влади покликані забезпечити виборчий процес й слідкувати, аби він відбувався відповідно до норм чинного законодавства.

Буква ж закону чітко гласить: кожна політична партія має право на ефірний час на радіо та телебаченні для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів. Процес реорганізації ОДТРК саме в час проведення виборів до місцевих рад може обернутися додатковими ризиками. Волинська громада зокрема буде обмежена в інформації.

– Окрім того, перехід до суспільного мовлення не враховує того факту, що в законі про НСТУ передбачено лише цифрове мовлення. Реалії ж свідчать: відмовитися від аналогового мовлення так швидко, як того би хотілося, не вдається. Переконаний, волинській громаді потрібен місцевий мовник. А щоби реорганізація ОДТРК не була кроком уперед і двома назад, такі важливі рішення слід приймати, ретельно зваживши всі «за» та «проти», – відзначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Він має намір звернутися до керівництва Держкомтелерадіо, Міністерства інформаційної політики України та Адміністрації Президента, аби донести керівництву держави та поважних відомств проблематику питання, окреслити ситуацію й, звісно, наслідки запропонованої реорганізації ОДТРК та створення в такий спосіб суспільного телебачення.

Довідково: Керівництво Держкомтелерадіо видало наказ про припинення діяльності всіх обласних та регіональних державних телерадіокомпаній, вони повинні припинити свою діяльність до 15 листопада цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.