Що обіцяли зробити на Волинській митниці кандидати на посаду керівника

Що обіцяли зробити на Волинській митниці кандидати на посаду керівника
Кандидати на заміщення вакантної посади начальника Волинської митниці Юрій Мацібора та Віталій Миранюк розповіли про свої плани на Волинській митниці.

Це сталось у четвер, 17 вересня, в овальному залі Волинської обласної ради під час публічних громадських кадрових слухань.

Кандидатів було двоє – це нинішній виконуючий обов’язки керівника Волинської митниці Юрій Мацібора та заступник начальника голови Черкаської митниці ДФС Віталій Миранюк.

Кандидати розповіли присутнім про своє бачення організації роботи на митниці. Зокрема, Юрій Мацібора сказав, що варто змінити роботу митниці, щоб припинити перевезення контрабанди через митницю, також він вважає, що на митниці варто розвивати моніторинг, аналіз та обробку вихідних даних, а також варто оптимізувати чисельність працівників на митниці.

Натомість інший кандидат Віталій Миранюк сказав, що якщо він стане керівником митниці, то вдосконалить управлінську діяльність та запропонував створити на митниці відкриту кадрову комісію, яка буде здійснювати додатковий контроль за діяльністю посадових осіб митниці.

Своєю чергою Юрій Мацібора зізнався, що він отримав багато доган в період своєї трудової діяльності з 2010 по 2014 рік. Що ж до Віталія Миранюка, то його попросили прокоментувати зазначений в декларації подарунок, на що він відповів, що десять років тому його батьки купили однокімнатну квартиру, його батько, 1939 року народження (що Миранюк підтвердив ксерокопією паспорта свого батька – прим. ред.) , вирішив подарувати цю житлоплощу своєму сину.

«У фахівців з податкової я брав поради, як правильно заповнювати декларацію. Тому реально цих коштів немає – це умовні кошти»,- пояснив Віталій Миранюк.

Відтак представник Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Олександр Таран зазначив, що в порівнянні з минулими роками наразі у них є пряма співпраця з керівниками митниці.

Загалом думки громадськості розділились, адже Віталій Миранюк пройшов люстраційну перевірку. Юрій Мацібора сказав, що він не знає, чи пройшов люстраційну перевірку чи ні, адже про результати йому ніхто не повідомив.

Голова комісії з питань митниці при ДФС Юрій Матчук запевнив присутніх, що за півтора місяця роботи з Юрієм Маціборою співпрацювати з митницею стало легше, а керівництво митниці стало ближчим до представників ЗЕД.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.