На стадіоні «Авангард» у Луцьку відбудеться суперматч

На стадіоні «Авангард» у Луцьку відбудеться суперматч
Найближчої неділі луцьку «Волинь» на її полі екзаменуватиме лідер українського футболу київське «Динамо».

І це буде один з двох центральних матчів туру, адже кияни – перші, а лучани – четверті в турнірній таблиці. Початок матчу на «Авангарді» 20 вересня о 17.00.

Про це повідомляє клубна прес-служба лучан.

Команда Сергія Реброва приїде до Луцька після врятованого на останніх хвилинах матчу групового етапу Ліги чемпіонів проти «Порту». Вочевидь тренери киян підуть на певні кадрові ротації. Але глибина складу «Динамо» дозволяє дихати Реброву на повні груди. Тим більше, що лідер киян Андрій Ярмоленко, зі слів клубного лікаря, зможе зіграти проти «Волині».

Історія стосунків. Статистика матчів «Волині» із «Динамо» не на користь лучан. У чемпіонатах України суперники зустрічалися 28 разів. 23 перемоги за киянами, чотири рази фіксувалася нічия й тільки одного разу, 8 травня 2003 року, перемогла «Волинь». Різниця голів – 74-20 на користь «Динамо».

Матчі останніх сезонів ознаменувалися для «Волині» поразками із крупним рахунком 1:4. Так було у вересні 2014 року. У решті матчів «Волинь» «кусалася» і «дряпалася» за очки. 14 липня 2013-го в стартовому матчі фіксувалася нічия 1:1 на НСК «Олімпійський».

Парадокс, але попри поразки із великим рахунком, лучани саме у ворота «Динамо» забивали ефектні голи. У цьому сенсі згадаймо класні удари від Кінаша та Жуніча у Києві і Нємчанінова у Луцьку.

Кращий бомбардир в матчах суперників – Андрій Ярмоленко та Максим Шацьких – по 7 голів. До слова, наставник «динамівців» чотири рази свого часу забивав лучанам. Так само, як і Артем Кравець.

Крайній матч. 19.04.2015 р., 20 тур, Авангард. 8 700 глядачів.

Волинь — Динамо 1:3

Голи: Бікфалві, 6 (з пенальті) — Кравець, 65, 69, Буяльський, 73
Волинь: Шуст, Парцванія, Новак (Годований, 75), Жуніч, Польовий, Політило, Шарпар, Бабатунде, Матей (Гуменюк, 69), Кобахідзе, Бікфалві.

Динамо: Шовковський, Данило Сілва, Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка, Сидорчук (Буяльський, 58), Бельханда, Ярмоленко, Гусєв (Ленс, 58), Кравець (Теодорчик, 78).
Попереджені: Польовий, Шарпар, Бабатунде — Віда, Ярмоленко, Даніло Сілва, Ленс.

Серія. Безпрограшна в чемпіонатах клубна рекордна серія «Динамо» триває 35 матчів: +28=7-0 84:15. «Волинь не програє 6 матчів поспіль, 11 матчів не йде з поля без забитого голу. Три останні поєдинки «Волинь» виграла.

Свої-чужі. У складі «Волині» є велика група футболістів, які пройшли дитячу школу «Динамо» або виступали за різні вікові команди столичного гранду: Артем Кичак, Артем Шабанов, Сергій Логінов.

Декілька матчів у другій лізі за киян зіграв Володимир Польовий. У 2009 році 12 матчів за «Динамо» зіграв нинішній опорний півзахисник «Волині» Сергій Кравченко, у 2005 році став «динамівцем» й «волинянин» Олег Герасимюк.

За «Динамо» виступає екс-«хрестоносець» Євген Хачериді.

Вверх-вниз. «Волинь» програла тільки одного разу в цьому чемпіонаті (вдома «Шахтарю» ще в липні) й поступово підібралася до верхніх сходинок в турнірній таблиці.

В останніх двох матчах лучани перемогли спочатку «Олімпік» (1:0), а потім «Чорноморець» (2:1).

«Динамок» ж зіграло в 6 турі у нічию із «Зорею» 0:0 та перемогло вдома у 7 турі «Олександрію» 3:0.

Наразі «Волинь» четверта в таблиці, «Динамо» - лідер.

Бомбардири «Волинь»: Матей, Діденко – по 3. «Динамо»: Морайес, Ярмоленко – по 3.

Дискваліфіковані. Відсутні.

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Трансляція: канал «2+2», коментатори Володимир Кобельков та Олег Шмідт.

«Молодіжки»: Команди U-21 зіграють у суботу 19 вересня о 15.00 на стадіоні «Підшипник». Вхід вільний.

Квитки і програмки: до дня матчу продаються в касі, що виходить на проспект Грушевського. У день матчу з 10:00 будуть відкриті обидві каси - на проспектах Перемоги і Грушевського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На стадіоні «Авангард» у Луцьку відбудеться суперматч
18 вересень, 2015, 15:48