Відома кількість користувачів мобільного зв'язку в світі до кінця року

Відома кількість користувачів мобільного зв'язку в світі до кінця року
Число користувачів мобільного зв'язку в світі до кінця року перевищить 7 мільярдів людей.

Повідомляє Новини України.

Про це йдеться в оприлюдненій в п'ятницю доповіді цільової групи ООН з оцінки прогресу в досягненні Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ) - переліку завдань, поставлених країнами-членами організації 15 років тому, передає ТАСС.

"За оцінками цільової групи, число користувачів мобільного зв'язку в світі до кінця 2015 року сягне трохи більше 7 млрд і понад 95% населення планети буде охоплено стільниковими мережами", - наголошується в прес-релізі, поширеному в штаб-квартирі ООН. Згідно з даними Департаменту ООН з економічних і соціальних питань (ДЭСВ) на липень 2015, загальна чисельність населення Землі складає близько 7,3 млрд осіб.

У доповіді цільової групи ООН вказується на прогрес, досягнутий у забезпеченні загального доступу до інтернету: за даними дослідників, на сьогодні ним користуються 43% населення планети. При цьому, найбільш різке зростання числа інтернет-користувачів спостерігається в країнах, що розвиваються.

"Доступ до інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ) може бути важливим інструментом для досягнення більш широких цілей розвитку, таких, як електронні державні послуги", - підкреслюють в ООН. У всесвітній організації закликали докласти більше зусиль по впровадженню сучасних технологій, особливо в країнах, які найбільш сильно їх потребують, але не мають до них доступу, в тому числі через високу вартість.

Впровадження ІКТ є складовою частиною восьмої Цілі розвитку тисячоліття, яка передбачає "формування глобального партнерства в цілях розвитку". Саме досягненню цієї задачі цільова група присвятила свою останню доповідь. Фахівці констатували, що в цьому напрямку зберігаються "значні прогалини". Зокрема, забезпечені країни не змогли стримати свої обіцянки щодо виділення коштів на фінансування розвитку менш благополучних держав.

"Якщо б всі промислово розвинені країни виконали свої зобов'язання, то сума офіційної допомоги на цілі розвитку у 2014 році склала б 326 млрд доларів США, а не 135 млрд", - повідомила адміністратор Програми розвитку ООН Хелен Кларк, представляючи доповідь Цільової групи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скрізь мобільний звязок розвиваёться це чудово але чи скрізь він такий дорогий як у нас над цим треба задуматись!
Наш найбільшиш можна сказати гігант національний оператор із звездой нещодавно запустив нові тарифи від яких навіть у Оон булиб у шоці не те що вся Україна.
Відповісти
Останні новини
На Донбасі тиха ніч. ВІДЕО
19 вересень, 2015, 07:30
Відома кількість користувачів мобільного зв'язку в світі до кінця року
19 вересень, 2015, 05:30