Міжнародна виставка винаходів та інновацій відбулася в Одесі

Міжнародна виставка винаходів та інновацій відбулася в Одесі
Близько півсотні завершених та незавершених технічних виробів і вдосконалених механізмів експонували упродовж трьох днів вітчизняні та зарубіжні винахідники на виставці винаходів та інновацій "Вітер змін" в одеському Будинку студентів.

Ряд експонатів, наданих винахідниками з Німеччини, Франції, Ізраїлю та США, готові до використання споживачами чи придатні для впровадження у виробництво, повідомив кореспонденту Укрінформу віце-президент Інноваційної палати України Станіслав Кобилянський.

"Серед відвідувачів виставки були й представники місцевих підприємств та зарубіжних фірм, що мають філіали в Одесі, які професійно цікавилися представленими зразками нових і вдосконалених технічних виробів чи IT-технологій", - зазначив Кобилянський.

За його словами, "одеській владі варто було б створити в місті Постійно діючу виставку винаходів та інновацій, прообразом якої може бути столична Виставка науки та інновацій. Однак доводиться констатувати, що на виставці не побували керівники міста й області. Ознайомився з цікавими експонатами лише голова депутатської комісії Одеської облради з питань інформатизації, зв'язку та інновацій, який пообіцяв ініціювати розгляд на сесії облради питання про надання просторого приміщення для постійного розміщення експозиції".

Як наголосив Кобилянський, «одеська виставка, яка завершилася в День винахідника та раціоналізатора, засвідчила, що в Україні є багато талановитих винахідників, однак немає законодавчих механізмів, які б прописували взаємозв'язки між ними та організаторів виробництва. Важливо, щоб законодавці та урядовці виробили правила гри, які б захищали кожну із сторін. Це сприяло упровадженню новацій в усі сфери техніки та економіки".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - нічна аварія. ФОТО
20 вересень, 2015, 09:06
Міжнародна виставка винаходів та інновацій відбулася в Одесі
20 вересень, 2015, 08:10