Рівненська прокуратура захистила конкурс про УПА перед Колесніченком

Рівненська прокуратура захистила конкурс про УПА перед Колесніченком
Прокуратура Рівненської області не бачить порушення закону в проведеному Рівненською міською радою конкурсі 12 історій про УПА.

Про це на прес-конференції у Рівному повідомив прокурор області Василь Присяжнюк, інформує ТСН.

За його словами, вже закінчилася перевірка звернення депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка, який просив Генеральну прокуратуру не допустити проведення в Україні конкурсу 12 історій про УПА та притягнути до відповідальності його організаторів.

Присяжнюк заявив, що підстав для вжиття заходів прокурорського реагування немає.

За його словами, Рівненська міськрада організувала цей конкурс відповідно до затвердженого 5 січня міськвиконкомом планом проведення загальноміських заходів на 2012 рік.

Виділення коштів для його проведення було передбачене рішенням сесії Рівненської міської ради Про бюджет міста Рівного на 2012 рік № 1548 від 5 січня.

При цьому посадові особи Рівненської міської ради діяли в межах вимог Конституції і закону про місцеве самоврядування в Україні.

Як повідомлялося, Колесніченко звернувся до Генпрокуратури з проханням не допустити проведення в Україні конкурсу 12 історій про УПА та притягнути до відповідальності його організаторів.

Він стверджував, що проведення конкурсу та його популяризація є суттєвим порушенням українського та міжнародного законодавства, зокрема, Резолюції ООН про недопущення спроб героїзації пособників фашистів та організацій (у тому числі ОУН і УПА), які воювали проти країн антигітлерівської коаліції, а також Резолюції Європарламенту про ситуацію в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Москву заливає. ВІДЕО
13 липень, 2012, 22:44
Рівненська прокуратура захистила конкурс про УПА перед Колесніченком
13 липень, 2012, 17:50