Волинські митники недорахувались понад 26 мільйонів гривень до бюджету

Волинські митники недорахувались понад 26 мільйонів гривень до бюджету
Протягом січня-серпня 2015 року за результатами аналітично-пошукової роботи Волинської митниці ДФС виявлено 14 фактів мінімізації сплати податків і зборів.

Як з’ясували аналітики та оперативники митниці, сума потенційної несплати до бюджету становить понад 26,6 мільйона гривень, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Для мінімізації сплати податків і зборів несумлінні платники податків при імпорті занижували вартість товару і завищували її при тендерних закупівлях. Експортуючи вантажі, суб’єкти ЗЕД завищували вартість з метою необґрунтованого формування податкового кредиту з ПДВ або витрат та занижували вартість товарів для зниження об’єкту оподаткування з податку на прибуток.

«Маніпулювання з митною вартістю вантажів під час здійснення експортно-імпортних операцій задля ухилення від сплати податків – хибна практика в діяльності окремих суб’єктів ЗЕД, якій ми маємо покласти край, оскільки на таких оборудках держава втрачає десятки мільйонів. З цією метою у Волинській митниці ДФС вже зміщено акценти на підвищення аналітичної складової та налагоджується ефективна взаємодія з правоохоронцями», - зазначає в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Згідно ст. 558 Митного кодексу України, з урахуванням ст. 216 КПК України «підслідність» матеріали Волинської митниці ДФС щодо ухилення від сплати податків скеровано до відповідних правоохоронних органів за ознаками злочинів передбачених ст. 366, 191, 212 КК України. За виявленими фактами зареєстровані кримінальні провадження та проводиться досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські митники недорахувались понад 26 мільйонів гривень до бюджету
22 вересень, 2015, 09:05