В суді розберуться з винуватцями смерті шахтаря

В суді розберуться з винуватцями смерті шахтаря
Нововолинська прокуратура направила до суду справу про обвинувачення механіка однієї із шахт у порушенні правил безпеки, через що загинув робітник.

Про це повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Прокуратура міста Нововолинська направила до суду кримінальну справу про обвинувачення старшого механіка дільниці шахти №1 державного підприємства «Волиньвугілля» у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини.

Досудове слідство встановило, що відповідальний за додержання законодавства про охорону праці керівник грубо порушив правила безпеки, допустивши до проведення ремонтних робіт електроустановки напругою понад 1140 вольт електрослюсаря без індивідуальних засобів захисту. У результаті робітник був смертельно уражений електрострумом великої напруги.

Прокуратура міста Луцька направила до суду кримінальну справу про обвинувачення головного інженера приватного підприємства «Ампер-3» у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Цей посадовець самовільно дозволив робітникам обробляти деревину на обладнанні, на яке підприємство не одержало дозволів від Держгірпромнагляду України і яке не відповідало вимогам нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Міру покарання обом посадовцям, які безвідповідально ставились до виконання своїх обов’язків, визначить суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В суді розберуться з винуватцями смерті шахтаря
14 липень, 2012, 09:31