Українська режисерка відмовилася від російської нагороди на кінофестивалі

Українська режисерка відмовилася від російської нагороди на кінофестивалі
Українська режисерка Марина Врода, чия стрічка «Равлики» була відзначена дипломом на фестивалі «Кіношок», відмовилася від нагороди.

Вона повідомила, що не зможе прийняти премію «За силу висловлювання», доки не буде звільнено українського режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років ув’язнення російською владою. Її промову зал зустрів оплесками, пише Громадське.TV.

На церемонію закриття 20 вересня Марина Врода з’явилася з плакатом на підтримку українського режисера. Напис було вилучено, а саму режисерку намагалися затримати правоохоронні органи.

Ще одну нагороду — спеціальний приз «За психологічну точність діалогів» — отримала стрічка «Віддалік» Катерини Горностай. У своєму виступі режисерка також закликала спільноту кінематографістів зробити все від них залежне для звільнення Олега Сенцова.

24-й відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» пройшов в Анапі. На додачу до згаданих стрічок, у його рамках були представлені ще чотири фільми з України: комедія «Політ золотої мушки» Івана Кравчишина і стрічка Ігоря Мінаєва «Блакитна сукня в конкурсній програмі», та фільми «Побачення наосліп» і «Незламна» поза конкурсом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська режисерка відмовилася від російської нагороди на кінофестивалі
21 вересень, 2015, 19:03