Україна подала заявку на проведення Євробаскету 2017

Україна подала заявку на проведення Євробаскету 2017
Україна готова провести частину матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2017 року.

Про це заявив президент ФІБА-Європа Тургай Демірель, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Федерації баскетболу України.

«Українська сторона не виявила бажання до одноосібного проведення турніру. Однак Україна зберігає шанси прийняти турнір в якості співорганізатора. Заявка знаходиться на розгляді», – сказав Демірель.

Прийом заявок на організацію турніру закінчиться 2 листопада. Потім експертні комісії федерації відвідають усіх претендентів і представлять свої доповіді. ФІБА-Європа буде розглядати всі заявки: від самостійного проведення турніру до партнерських пар. Однак, за словами Деміреля, успіх ЄвроБаскету 2015, що пройшов за формулою «країна-організатор вибирає собі федерацію-партнера», змушує ФІБА-Європа ставити в пріоритет саме такі заявки.

Як і у випадку з нинішнім чемпіонатом, кожна країна зможе подати три типи заявок: на проведення всього турніру, на проведення однієї групової стадії або на проведення однієї групової та фінальної стадій. Цього року груповий турнір ЄвроБаскету проходив у чотирьох країнах – Німеччині, Латвії, Франції та Хорватії. Матчі плей-офф приймав французький Лілль.

Зазначимо, раніше стало відомо, що ФІБА-Європа прийняла рішення перенести проведення Євробаскету-2015 з України в іншу країну.

Україна планувала витратити на Євробаскет-2015 близько 13 млрд гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.