У Луцьку буде їздити електроавтобус

У Луцьку буде їздити електроавтобус
24 вересня в 11:00 на Театральній площі відбудеться урочистий старт проекту «Міський транспорт майбутнього» – перший вихід на маршрут автобуса з електричним двигуном.

Луцьк – перше українське місто, яке незабаром отримає абсолютно європейський міський транспорт – дешевий та безпечний, пише Слово Волині.

Програмою передбачено поступову повну заміну міського транспорту в Луцьку на електричний. Розробка та виготовлення прототипу – українські, за активної участі луцьких фахівців, - повідомляють організатори проекту.

Проект є соціальним, адже завдяки його реалізації вартість проїзду в Луцьку буде істотно знижена, бо більше не залежатиме від рівня ціни на пальне. Таким чином проїзд в електричному автобусі коштуватиме всього 1,5 гривні. Цей проект є також екологічним, адже електроавтобус не має шкідливих викидів. Автобус має дуже тихий електричний двигун.

Згідно з вимогами ЄС, прототип обладнаний вільним доступом до мережі Інтернет, плазмовою інформаційною панеллю та системою безпеки із зовнішніми звуковими попередженнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є великі сумніви щодо вартості проїзду: вартість електричної енергії за останні півроку виросла як на дріжжях, і це ще не межа, попереду нас очікують вже офіційно анонсовані як мінімум ще два подорожчення електроенергії. І потім хотілось би дізнатись, який запас ходу буду у цього чуда, чи не буде так, що проїхавши приміром за годину з кінця в кінець маршруту, він буде повинен декілька годин підзаряджатися. Чи не економнішим і ефективнішим було виробити (навіть у нас в Луцьку) комфортабельних тролейбусів і запустити їх на маршрути більш щільно, попутно розширюючи географію прокладених ліній живлення, щоб охопити всі райони міста? І автозавод запрацювавби, і тлоллейбус - транспорт вже перевірений, що також працює на електриці і також є екологічним. Хто як вважає?
Відповісти
Запасу ходу вистачить до мерських виборів, а далі ???
Відповісти
Не так діло у вартості проїзду як у екології! Не забувайте про викиди шкідливих речовин в атмосферу. Гроші не головне. І не думаю що вартість проїзду буде більша ніж зараз є.
Відповісти
за кермом буде голєва
Відповісти