Керівництво обласного УДАІ приховує, скільки заробляє. ДОКУМЕНТ

Керівництво обласного УДАІ приховує, скільки заробляє. ДОКУМЕНТ
Керівництво обласного УДАІ приховує свої доходи.

Такий висновок випливає із відповіді, отриманої від правоохоронців за підписом начальника УМВС у Волинській області Петра Шпиги на інформаційний запит журналістів ВолиньPost щодо розміру посадових окладів, надбавок, доплат і матеріальної допомоги вищезазначених осіб за січень-серпень 2015 року.

Так, 10 вересня 2015 року, згідно з порядком, визначеним на сайті волинських правоохоронців, ми відправили на електронну скриньку [email protected] запит на інформацію з проханням надати копії декларацій керівників УДАІ УМВС України у Волинській області (начальника та його заступників) за 2014 р, а також інформацію про розміри їх посадових окладів, надбавок, доплат і матеріальної допомоги вищезазначених осіб за січень-серпень 2015 року. Натомість замість відповіді отримали від правоохоронців відписку.

«Вказані запитувачем посадовці УМВС України у Волинській області, зокрема начальник УДАІ УМВС, його заступники, не дали згоди на надання інформації про розмір їх заробітної плати, ставки, премії та інших надбавок за січень-серпень 2015 року», - йдеться у документі.

Причому відповідь надійшла аж 21 вересня ввечері. А передувала цьому цілісінька епопея. Так, у день відправлення запиту ми зателефонували за номером, вказаним на сайті в УМВС у Волинській області, аби уточнити, чи отримали наш запит.

Однак замість конкретної відповіді почули наступне: «Людина, яка має доступ до електронної пошти наразі у відрядженні. Більше ніхто доступу до скриньки немає. А тому дзвоніть в понеділок (тобто 14 вересня)». Телефонуємо 14 вересня вранці й у телефонному режимі отримуємо підтвердження, що розпорядник інформації ознайомлений із запитом.

Як відомо, згідно із законом «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації повинен впродовж 5 днів дати відповідь на запит або ж повідомити про причину затримки. Однак у визначений законом термін від УМВС у Волинській області відповідь так і не надійшла. Тому 19 вересня телефонуємо знову.

Цього разу реакція розпорядника інформації більш ніж здивувала. Виявляється надісланий нами запит в міліції зареєстрували тільки 15 вересня, тому крайнім терміном визначили 21 вересня. Окрім того, нас повідомили, що скоріше всього замість очікуваної інформації отримаємо всього лиш відписку.

Але і це не кінець епопеї. 21 вересня, так і не отримавши відповіді від правоохоронців, знову телефонуємо в УМВС і чуємо наступне: «У нас ще є час до вечора». І дійсно вже по завершенні робочого дня, о 19:23 годині ми нарешті отримали лист-відписку.

Довідково:
Згідно зі ст. 16 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» відомості із декларації про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру, окрім реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, а також щодо місця проживання та реєстрації декларанта, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, не можуть бути віднесені до інформації з обмеженим доступом.

Згідно з пунктом 3 ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних», персональні дані, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленій за формою і в порядку, встановленими Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», не належать до інформації з обмеженим доступом, крім відомостей, визначених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 46
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Грамотєї! декларарація і дані за січень-серпень 2015 року ))))) Школота, ви знаєте коли і за який період декларують доходи та витрати ?
Так от чекайте 2016 року і тоді цікавтеся деклараціями за 2015 рік )))
Відповісти
Не мудруйте даремно. Мова про декларції за 2014 рік та інформацію про з/п за січень-серпень 2015 р.
Відповісти
А козачок то засланий...
Відповісти
а шо, їм ще й зарплату платять?
смугастого кийка видали, кущі розподілили, - мало?
Відповісти
Школото, ти читаєш те, що коментуєш?
Відповісти
Нарешті нам дадуть зачіпку по УДАІ
Маєтки і розкішні автівки міліціонерів та їх родичів
Шукайте журналісти і оприлюднюйте
Відповісти
аможе розказати про дзвінки Прокурорів працівникам про пяних ваших з кермом про те які авто у вас і дома і дехто живе і скільки на кришуванні заробляє Тільки чомусь жодного прокурора не садять У вас навіть 131 жіамант коштує 700 грн)))Більших корупціонерів в законі ніж ви просто неіснує
Відповісти
Ви коли останній раз п'яного прокурора бачили?
Зараз новий обласний ні сам ні нам не дає, а от п'яний мент це стан душі
Відповісти
Тобто шикарні авто будинки та дачі та кришування Ви незаперечуєте)))А за пянку це ви може конкретно про себе бо якщо без прізвищ по обласній прок. чорна та срібна шкода,срібна А6,чорна кемрі,мерседес є 320 та багато інших, які про "не дає" ні слова нечули
Відповісти
Бондарук Андрій має серйозний бізнес на МРЕО плюс бурштин плюс контрабас
Відповісти
Не знаю яка там освіта за фахом у посадової особи яка надавала відповідь на вказаний запит про доступ до публічної інформації, але відповідь з юридичної точки зору просто "бред сивої кобили". Називається хотіли блеснукти умом, а показали свою дурість і юридичну безграмотність.
Пащенко в тебе що в штаті юристів не має толкових що ви це просто взяли і проковтнули...?
Відповісти
Вже юристи працюють. Крім того тема зацікавила київські видання і один потужний телевізійний канал. Є маєтки, є розкішні машини, є мажорні діти.
Гроші з дороги не зникли
Відповісти
Оце ынша справа, респект!
Відповісти
Відповідь порушує ч.5 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»(в частині посилання на сайт) А також, оскільки виплата заробітної плати службовим і посадовим особам Міністерства внутрішніх справ України та його територіальних органів, здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, тому інформація про грошове забезпечення співробітників УМВС України у Волинській області(ДАІ в даному випадку)в розумінні частини п'ятої статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»не може бути обмежена у доступі, а тому не є конфіденційною чи інформацією з обмеженим доступом.Готовий підготовити та подати позов про визнання дій УМВС неправомірними та зобов'язання вчинити дії(надати інформацію)
Відповісти
Розжиріли полковники. Сержанти на дорозі жезлом кайлують щоб вони собі Мерседеси купляли
Відповісти
Шпига підставився. Як почнуть копати то і бурштин і проститутки все вилізе
Відповісти
маєте рацію
Відповісти
валютчиків і наркоторгівлю забули
Відповісти
Дивлюся ця стаття вже пішла на всеукраїнські видання. ВолиньПост серйозно взявся за ДАІвців)))
Відповісти
доходи Патіо...
Відповісти
Це тут до чого? Читай новину тут про ментів
Відповісти
Все, як було до революції так і залишилося. Що Пащенко доскакалися на майдані? За це боролися?
Відповісти
Валюту нетрогать
Відповісти
Може шмальнути по лабораторії Волиньпост, новинами займатесь, а запити вони розсилають і сайт свій зареєструйте як написано в законодавстві
Відповісти
Що ти маєш на увазі "шмальнути"? Хочешь когось вбить чи так полякати?
Відповісти
Прокурори це непотрібні люди, вони все роблять чужими руками та й ще на кришуванні мають $$$
Відповісти
Пыдтримую, та також рахую, що такий орган як прокуратура не потрыбен
Відповісти
декларації всіх працівників мілції області опубліковані на сайті умвс україни у волинській області - що вам ще потрібно
Відповісти
Там крім декларацій був запит на З/П і премії. Можливо ВП до кінця розкриє карти і оприлюднить те що їм відомо стосовно статків цих високопосадовців.
Якщо міліціонерам нічого приховувати чому закрили інформацію?
Відчуваю, що щось цікаве має вилізти.
Відповісти
аж смішно це все читати...Мерседес,МММММаєток! і мажорні діти))))а ще бурштин і бізнес!певно це пишуть "знаючі" люди,які і близько того Бонарука не бачили,тим більше які з ним не знайомі.Даремно стараєтесь!пошукайте когось цікавішого,наприклад,почніть з себе,пан Володимир Пащенко,а то"Грехи других судить Вы так усердно рвётесь, начните со своих и до чужих не доберётесь"
Відповісти
Пащенко є приватною особою і платню з бюджету не отримує. І Пащенко точно не керує ДАІ, митницею чи ще якоюсь державною установою))) Стосовно моїх гріхів я їх всі знаю. В святі себе не записую, але журналісти мають право і обов'язок вивчати такі структури як ДАІ
"Геша" Ви хочете мене переконати, що керівництво ДАІ, а мова зараз лише за них, "святі люди")))?
Можливо і так, а можливо і ні.
Відповісти
ПАЩАКО ДЕ ДІВЮТЬСЯ КОМЕНТАРІЇ
Відповісти
Їх міль з'їдає)) Особливо якщо вони з матюками
Відповісти
А БЕЗ МАТЮКІВ САМ ЇСИШ
Відповісти
Диви ДАІвці прокинулися. Володю їм страшно і соромно а може страшно соромно, що в них є а у інших немає
Відповісти
Реально коментарі цікаві діваються
Відповісти
От читаю я шановні і дивуюсь, а чим так схвилювали журналісти високопоставлених міліціонерів? От нам вчителям приховувати нічого.
Від зарплати до зарплати 2500-3000. Дивуюсь людям.
Відповісти
Завітай до ресторану Patio di Fiori та посмакуй канадського лобстера за 1200 грн. за штуку чи камбалу по 900 грн. А для кого такі ціни?
Відповісти
А Вы Вика вижу на зарплате или у Вас с владельцем ВП и Патио какие-то старые счёты ?)))
Відповісти
ціни та з/п не адекватні от і все, мрію з’їсти лобстера...
Відповісти
Віка, то ви зі своєю зарплатою були в Патіо якщо знаєте ціни? Ціноутворення це справа ресторану, з чого виплачуєтся зарплатня та податкі за яки і живе міліція. Не бачу нічого поганого в тому що платника податків зацікавило куди йдуть податки.
Відповісти
Дякую Віка Вам за рекламу мого ресторану! Так у нас є лобстер за 1200грн і камбала за 900,
Але з 12 до 16 щодня Ви можете скуштувати їх зі знижкою -30%
Крім того Ви забули, що у нас є смачні і великі сніданки аж за 35 грн і з 12 до 16 на них теж знижка -30%
Але і це не все за 35 грн ви можете скуштувати десерт Анна Павлова і кава або чай в подарунок.
А ще купа безкоштовних компліментів і сюрпризів
А грецьке мезе зі знижкою -30% з 12 до 16 це просто смачна їжа даром))))
Якось так)))
Відповісти
Цим самим мені та дружині сподобалося Патіо))) Дякуємо
Відповісти
Читаю Ваші коментарі.Хворі люди.
Відповісти
мої любі! Скачіть...
Відповісти
Останні новини
Керівництво обласного УДАІ приховує, скільки заробляє. ДОКУМЕНТ
22 вересень, 2015, 16:00