У Ковелі «помирає» річка Турія. ФОТО. ВІДЕО

У Ковелі «помирає» річка Турія. ФОТО. ВІДЕО
Ще наприкінці літа на березі річки Турії у Ковелі було вдосталь охочих поплюскатися, втім уже тоді річка мала доволі непривабливий вигляд.

На жаль, традиційно в цю пору, а ситуація повторюється вже декілька років поспіль, на поверхні води знову з’явилася мертва риба, від якої тхнуло важким затхлим запахом, пише ПроКовель.

Тоді екологи переконували, що риба попросту задихнулася, бо тижнями стояла африканська спека, і як тільки-но піде дощ, все зміниться на краще – річка наповниться свіжою водицею і течія сама очистить власне русло. Однак, як бачимо, все сталося зовсім навпаки. Початок осені таки порадував нас рясним дощем, але Турія «відреагувала» на кліматичні зміни в природі по-особливому несподівано: вона буквально за кілька днів щільно вкрилася дрібними водоростями, які й далі продовжують «атакувати» водну артерію Ковеля. Цей зелений килим доволі швидко поглинає все нові ділянки річки. Тепер ні на міському пляжі, ні поряд із ним, ні то що ніхто не купається, там навіть рибалок не видно. Одним словом, - мертва зона.

За коментарем стосовно наглядної гибелі Турії звернулися до інспектора Державної екологічної інспекції у Волинській області Володимира Романовського. Очікували почути від нього, що ж робиться цією службою для вирішення екологічної проблеми, однак отримали суху, бюрократичну відповідь: «Я ніяких інтерв’ю не даю. Звертайтеся до мого керівництва в Луцьку. Нічого казати не буду».

Так і хочеться відреагувати: «Отакої. А хто ж тоді має бити на сполох, що водойма в небезпеці, якщо не екологи? Хто ж рятуватиме нашу Турію?»

На території міського пляжу діє служба порятунку людей на водоймі. Рятувальники продовжують тут нести чергування, щоправда, зараз вони не зовсім розуміють, що тут роблять. Адже тепер, на їхню думку, потрібно рятувати вже річку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За що єколог отримує бюджетні гроші ,якщо він баран .
Відповісти
це просто жах!!!!!
Відповісти
ще минулого року це почалось!!!!https://www.youtube.com/watch?v=A_xqK5zCaWs
Відповісти
Причина появи рослинності у річці-забрудненняїї фекальними і сточними водами побутових зливних вод,всі хочуть жити цивілізовано,особливо вверх по течії річки,а тому івода пралок-машин, і стокиканалізації, все тече у річку,а хто контролює це?А ніхто,люди що ж буде через десяток років,ви не думаєте за наступні покоління і природу,якою наділив нас Бог!!!
Відповісти
це просто ужас бо я живу в ковелі і бачила це все насправді
Відповісти
Зовсім зараз Турія зовсім не така ,а гарна особливо у селах
Відповісти
Правда
Відповісти
Зате перила синьо-жовті...
Відповісти