28 вересня українці зможуть побачити «кривавий» Місяць

28 вересня українці зможуть побачити «кривавий» Місяць
Через тиждень мешканці Землі стануть очевидцями рідкісного астрономічного явища — кривавого супермісяця. Наступного разу щось подібне відбудеться лише через 18 років. Побачити кривавий супермісяць земляни зможуть починаючи від 27 вересня.

В Україні усім цікавим варто спостерігати за небом у понеділок 28 вересня з 05:11 по 06:23.

У цей день на астрономічному календарі збігаються одразу дві події: супермісяць і так званий «кривавий місяць», як повідомляє «Громадське радіо».

Назва Blood Moon (тобто кривавий місяць) поширена у англомовних країнах. У інших країнах це називається прозаїчніше — місячне затемнення. Воно відбувається, коли Сонце, Земля і Місяць вирівнюються по прямій. Таке явище ще відоме як сигизія, тобто вирівнювання трьох або й більшої кількості астрономічних тіл в межах Сонячної системи.

Саме під час затемнення Місяць потряпляє в тінь Землі і у певні моменти його поверхню можна спостерігати з нашої планети у криваво-червоних кольорах.


«Єдине що дійсно може трапитися на Землі під час затемнення, це те, що люди, які дивилися вночі на небо, прокинуться наступного ранку з болем у шиї», - вважає Ноа Петро, фахівець НАСА.

Як пишуть журналісти британської газети Independent, незважаючи на нестандартну назву кривавий супермісяць навряд чи матиме якийсь надзвичайний вплив на землян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
28 вересня українці зможуть побачити «кривавий» Місяць
23 вересень, 2015, 06:29