На Волині комісії порушують закон щодо кандидатів

На Волині комісії порушують закон щодо кандидатів
Із понеділка, 21 вересня, тобто уже дві доби поспіль, кандидати в депутати від партій та самовисуванці на мера мають законне право реєструвати власні кандидатури у виборчих комісіях.

У Нововолинську та Володимирі-Волинському цього зробити громадяни не можуть. А все це через очевидне порушення закону членами міських та районних виборчих комісій, - пише Нововолинськ діловий.

Зазначимо, що одним із 6-ти обов’язкових документів для реєстрації кандидата в депутати чи мера є сплата грошової застави. Нововолинцям така радість обійдеться у майже 2000 гривень, а володимирчанам - у 1345. Проте територіальні виборчі комісії в порушення закону досі не відкрили розрахункові рахунки, на які б кандидати могли скерувати кошти.

Рахунки повинні були відкрити ще на 4-й день роботи комісій, але досі це питання висить у повітрі. Члени виборчих комісій нарікають на казначейство. Мовляв, повертають документи. Схоже на те, що розбірки між ТВК і казначейством породжені некомпетентністю та халатністю в роботі кадрів.

Виборчі комісії повинні уже давно мати рахунки для внесення грошової застави. Немає рахунку - кандидати не можуть внести заставу, а отже і реалізувати своє право балотуватися.

І хоча ми звикли, що кожні вибори роботу комісій можна заледве назвати задовільною, але таких брутальних порушень Закону за нинішньої влади спостерігати не доводилося.

Якщо кандидати від нових політсил не можуть вчасно зареєструватися, то відповідно і короткі терміни агітації для них стають ще коротшими.

Натомість владний адмінресурс, як і за Януковича, уже працює з потрійною завзятістю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не може бути тепер все робиться дуже гідно
Відповісти
Останні новини
На Волині комісії порушують закон щодо кандидатів
23 вересень, 2015, 10:12