На Волині правоохоронці намагаються протистояти незаконному видобутку бурштину. ФОТО

На Волині правоохоронці намагаються протистояти незаконному видобутку бурштину. ФОТО
У чергову частину Маневицького РВ УМВС України у Волинській області надійшла інформація про те, що у лісовому масиві району група людей у кількості 300 чоловік вчиняє активні дії щодо незаконного видобутку бурштину-сірцю, - інформує сайт волинської міліції.

З метою припинення та недопущення незаконного видобутку бурштину у Волинській обласній державній адміністрації відбулася координаційна нарада за участю голови адміністрації, силовиків та громадських активістів.

На охорону громадського порядку залучено близько тисячі співробітників УМВС, СБУ, УДСНС, НГУ, Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, представники громадських організацій.

Крім цього, на допомогу прибули працівники міліції особливого призначення із сусідніх областей.

Для перекриття шляхів залучено один БТР та сільськогосподарську техніку.

Станом на восьму ранку правоохоронці затримали чотири транспортних засоби та 17 чоловік. Вилучено бурштин, грошові кошти та інвентар для видобутку сонячного каміння.

Зараз на місці інциденту зібралося близько 200 громадян та 20 транспортних засобів, які намагаються проїхати у лісовий масив.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сором,який сором,Волинь не зацікавить інвесторів на чарівний старт-ап високотехнологічний,не побудує мега крутий завод по переробці сміття,не ініціює творення громади для формування та втілення проектів..Єдине що ми маємо це ліс,природу,землю,ми пасивні та інертні,земля наша єдина цінність,вона годує нас. Ці пошановувачі бурштину думають,що наступного літа їхні сестри та матері в такий ліс підуть по гриби чи ягоди і все буде добре? Нищать ліс,не шанують закон. Сором всім нам за таку поведінку,дозволили таке мародерство.
Відповісти
кожен клондайщик дасть по 100гр ї трактор загорне ями,але хтось цього не хоче,
Відповісти
Слово "намагаються" треба писати в лапках
Відповісти
Останні новини
На Волині правоохоронці намагаються протистояти незаконному видобутку бурштину. ФОТО
23 вересень, 2015, 12:20