Через завищені ціни на закордонний паспорт - на лаві підсудних

Через завищені ціни на закордонний паспорт - на лаві підсудних
За вимагання зайвих платежів при виробленні закордонного паспорта колишні працівники Луцького районного сектору управління ДМС у Волинській області опинилися на лаві підсудних.

Два роки тому журналісти писали, що користувачі послуг цього відділу мали сплачувати вищі суми за оформлення паспорта для виїзду за кордон, ніж передбачено законом, інформує CorruptUa.

Зокрема, за нетермінове виготовлення паспорту називали суму 600 гривень.

Також на місці можна було заплатити гроші за довідку про несудимість, що насправді є безкоштовною. А працівники Луцького районного відділу ДМС за термінову довідку брали 70 гривень, а за нетермінову – 50 гривень.

При першій зустрічі з журналістами на той час ще завідувач Луцького районного сектору управління ДМС у Волинській області Галина Грищук відмовлялась відповідати на будь-які питання, пояснюючи, що треба підготуватись до інтерв’ю.

«Подавайте попередньо перелік питань, домовляйтесь зі мною коли ви прийдете. Тим більше, в мене є керівництво вищестояще, яке повинне надати на це згоду», – говорила вона.

Журналістів цікавили питання: чому волиняни платять більше за виготовлення закордонних паспортів і сплачують за безкоштовні довідки?

Завдяки небайдужим людям, які звертались до журналістів та скаржились у правоохоронні органи, справа дійшла до суду.

Як інформує видання «Під прицілом», екс-керівник Луцького РС УДМС у Волинській області Галина Грищук та троє екс-головних спеціалістів відомства опинилися на лаві підсудних.

За інформацією у ЗМІ, з листопада 2014 року по січень 2015 року, четверо посадовців районного сектору Державної міграційної служби за оформлення документів взяли з громадян на 36 440 гривень більше, ніж треба було. Також йдеться про те, що підсудні ці кошти привласнили.

Такі дії правоохоронці розцінюють, як шахрайство. Відкрито кримінальне провадження.

Цікавим видається той факт, що на Волині з кожним роком починаючи з 2011-го зростала кількість бажаючих отримати закордонний паспорт. Однак не всі волиняни цікавились, які платежі обов’язкові, а які ні. Декому було навіть все рівно за що платити і куди ці гроші підуть.

Проте завдяки свідомій позиції громадян, які дослідили причину завищеної ціни на послуги державної установи та допомогли витягнути проблему в публічну площину, злочинні дії працівників паспортного столу не залишись без уваги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І за що ж тепер житиме колишній луцький паспортист, котрий більше нічого не вміє ?..
Відповісти
Останні новини
Через завищені ціни на закордонний паспорт - на лаві підсудних
23 вересень, 2015, 19:22